În ultimele zile am primit la test și un set de căști JBL și aici mă refer la modelul JBL Synchros E30. Sunt concepute să fie utilizate cu PC-ul, notebook-ul, smartphone-ul sau tabletă, un fel de all-in-one pentru acasă, dar și la drum. 

Specificații JBL Synchros E30

JBL-Synchros-E30 (2)

– driver de 40 mm;

– frecvență cuprinsă între 10 – 22kHz;

– impedanță de 32 ohms;

– maxim urcă la 11dB @ 30mW;

– jack de 3.5 mm;

– versiuni de culoare: alb, albastru, negru, roșu.

Design 

JBL-Synchros-E30 (10)

În pachet dați de căști, cablu detașabil de tip jack de 3.5 mm – jack de 2.5 mm. Cel de 2.5 mm se conectează la una dintre căști, iar cel de 3.5 mm în device-ul ce furnizează sunetul propriu-zis. Ar mai fi și ceva instrucțiuni de utilizare.

Căștile se rotesc la 90 de grade și permit o fixare cât mai bună, nu sunt de tip over-ear, adică nu acoperă întreaga ureche. Au un fel de balamale ce au o finisare ce imită aluminiul, dar de fapt sunt fabricate din plastic. Materialele și finisare le consider ok, nu mă impresionează, mai ales că vorbim de căști cu preț destul de măricel.

Reglarea dimensiunilor se realizează într-un mod facil și cred că mai degrabă sunt gândite pentru tineri, reglajul nu este foarte amplu, cel puțin așa mi s-a părut. Buretele protector este îmbrăcat într-o piele ecologică, iar calitatea fabricației o consider de foarte bună calitate.

Sigla JBL ocupă un loc amplu pe ambele căști și cei din imediata apropiere sunt atenționați că ai un set de căști din partea unei firme cu renume. Ajută și asta la partea de branding, să ai logo-ul companiei cât mai bine evidențiat.

Sunet

JBL-Synchros-E30 (13)

Conectezi jack-ul de 2.5 mm în casca stânga, iar jack-ul de 3.5 mm în smartphone, tabletă, mp3 player etc. Firul este simplu, clasic. Aș fi preferat un fir lat, mai greu de încurcat sau vreo soluție inteligentă de prindere.

Le-am cuplat cu ASUS ROG G551 și Meizu MX4 în cele câteva zile de utilizare. Sunt excelente din mai multe puncte de vedere. Nu le-aș considera potrivite pentru cei care caută bass la maxim sau amplitudine cât mai ridicată. La maxim nu distorsionează niciun pic, sunetele sunt clar individualizate, de la bass și până la partea de treble.

Totuși, volumul nu urcă prea sus. Mă rog, presupun că vă doriți să auziți la fel de bine și după câteva ore de ascultat în continuu și nu țineți căștile la maxim ci pe undeva pe la 60 – 70 – 80% din puterea lor. Am remarcat că se aud ceva mai bine când sunt conectate la smartphone față de PC și chiar nu-mi explic de ce. Mă rog, ele sunt promovate a fi smartphone-friendly.

Pe cablu regăsiți un control ce permite accesarea funcției de Play / Pause, fără a debloca smartphone-ul.

Conectivitate

Pe fir și nimic în plus. Nu au bluetooth, căști clasice pe jack de 3.5 mm și nimic mai mult. Apreciez faptul că sunt compacte, nici nu le simți pe ureche și nu te incomodează pe termen lung, iar faptul că se pliază le face mai ușor de transportat în rucsac etc.

Preț

JBL Synchros E30 – 295 lei la Vodafone.

Concluzii 

JBL-Synchros-E30 (14)

JBL Synchros E30 oferă o calitate bună a sunetului, dar fără a fi cu adevărat impresionante. Mult plastic, finisare decentă, ușor pliabile, fără cine știe ce funcții integrate – elemente ce definesc JBL-urile testate. Le cumperi pentru dimensiunile compacte, claritate și pentru renumele firmei din spatele său.

PRO

– compacte, ușor de strecurat în rucsac;

– sunet clar, bine delimitat, nu distorsionează nici la volum maxim;

– culori puternice (alb, roșu, albastru, pe negru le-aș considera montone).

CONTRA

– mult plastic, par a fi ușor fragile;

– amplitudine relativ restrânsă;

– preț măricel.

Categorii: audioreviews

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.