Retelistica

Se pare că anul 2017 este unul foarte important pentru grupul AKTA format din Digital Cable Systems (DCS) şi AKTA Telecom, deoarece la sfârşitul primului semestru vor lansa şi servicii de telefonie mobilă sub forma unui MVNO, adică un operator mobil virtual. Această ştire nu este o noutate pentru că existau planuri similare încă din 2015, însă abia anul acesta vor deveni realitate.

AKTA nu va dezvolta o infrastructură proprie, ci va încheia un acord comercial cu un operator telecom existent deja în piaţă. Compania îşi doreşte să ofere aceste servicii de telefonie mobilă doar la abonament şi doar ca pachet (internet, televiziune, telefonie fixă şi telefonie mobilă).

Hartă acoperire reţea AKTA

AKTA va investi în 2017 peste 17 milioane de euro în extinderea reţelei, în noul serviciu de telefonie mobilă, dar şi în CineMaraton, post TV care va difuza doar filme româneşti şi va avea un buget de 1 milion euro (compania va încerca să difuzeze postul TV şi în alte reţele de televiziune).

Digital Cable Systems (DCS) şi AKTA Telecom au avut un 2016 foarte bun înregistrând o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 16%, depâşind suma de 52 milioane euro.

Sursa: zf.ro