automobil electric de la Apple Diverse

De ceva timp am tot cules informații de prin diverse locuri din .com cum că un automobil electric de la Apple ar putea fi în dezvoltare. Primele speculații pe această temă au apărut la sfârșitul anului trecut, iar acum această informație este pe cale să treacă mai departe de a fi un simplu zvon.

”Project Titan” se pare că se numește intern acest proiect în care se zvonește că sunt deja implicate câteva sute de oameni. Liderul lor ar fi un fost inginer de la Ford, Steve Zadesky, dar în ultimul timp au fost recrutați și alți specialisti, precum fostul șef de cercetare de la Mercedes.

La aceste zvonuri se adaugă declarații ale co-fondatorului Tesla, Elon Musk, care a acuzat oficiali ai Apple că doresc să preia din angajații Tesla. Acestora, spune Elon Musk, li s-au promis prime de instalare de 250.000 de dolari și salarii mai mari cu 60%.

Compania A123 Systems i-a dat deja în judecată pe cei din Cupertino, susținând că mai mulți angajați de-ai lor au plecat către Apple după un proces de recrutare nu tocmai legal. Totodată, experți în baterii de la LG Chem, Samsung Electronics, Panasonic, Toshiba și Johnson Controls se pare că au fost deja abordați de Apple.

Toate aceste motive ne fac să credem că pe viitor am putea vedea pe străzi un automobil electric de la Apple. Acesta ar trebui să concureze cu Tesla și GM , care doresc să lanseze în 2017 mașini electrice cu autonomie mai mare de 300 de km la un preț mai mic de 40.000 de dolari.

De ce ar vrea Tim Cook să vadă un automobil electric de la Apple? Destul de simplu: dorește să intre și în alte domenii pentru a asigura un profit și mai mare companiei pe care o conduce. După succesul enorm de care se bucură Tesla și viitorul garantat pentru vehiculele electrice, această decizie pare normală.

Vă voi ține la curent cu toate noutățile despre acest subiect, deoarece cred că sunt mulți fani care au devenit deja curioși să vadă un automobil electric de la Apple.

Sursa : Carscoops.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.