Smartphone

Recunoașterea facială a intrat în desuetudine în contextul pandemiei de Covid-19 ce presupune purtarea măștii în spațiile interioare, de multe ori și în mediul extern. De aici și decizia pe care Apple se pregătește să o ia în 2021.

Informația este încadrată în bursa zvonurilor și trebuie tratată ca atare. 

Adevărul este că trecerea de la cititorul de amprentă aflat sub ecran la recunoașterea facială bazată pe senzorul biometric frontal a fost una dintre cele mai criticate decizii. În sensul în care nu se atinge același nivel de securitate. Totuși, băncile și alte servicii au adus recunoașterea facială, asta pentru că nu vrei să pierzi clientul de iPhone.

Pandemia forțează trecerea spre cititorul de amprentă integrat în ecran. Tehnologia a evoluat și aici, sunt din ce în ce mai bine puse la punct. Cu această ocazie s-ar putea să fie eliminat și decupajul din partea superioară a display-ului (raport display / corp mai bun, smartphone-uri mai compacte etc).

Jon Prosser este cunoscut pentru informațiile aduse din lumea Apple, înainte de a avea o confirmare oficială. Mișcarea Google ce la Pixel 5 a venit cu cititor de amprentă clasic în partea spate mi se pare cumva diferită față de ceea ce găsim în universul Android, unde și telefoane mid-range de 1000 – 1500 lei au cititor de amprentă integrat în display.

Sursa: PocketNow.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.