Arhiva-Hardware

Madagascar 3 s-a bucurat de review-uri pozitive pe site-urile de specialitate și pe twitter am dat de numeroase reacții pozitive. HP a colaborat cu echipa DreamWorks în realizarea filmului și le-au pus la dispoziție o serie de stații de lucru de mare performanță. S-a spus că o singură scenă din film – din cadrul circului – conține 5000 de personaje și a necesitat 1.6 milioane ore de randare video, un efort fără precedent. 

DreamWorks a utilizat:

– soluții HP de infrastructură convergentă;

– stațiile grafice HP Z – peste 200 la număr în versiunea Z2800;

– soluții de rețelistică;

– servere HP – 4 așa-numite ferme și localizate în SUA ce au permis stocarea a peste 200 terabiți de date și 65 de milioane de ore de randare video;

– HP DreamColor pentru redarea cu precizie a culorilor intense.

Alte informații legate de Madagascar 3: 

– Pentru a crea filmul de animație au fost folosite peste 120.000 de cadre individuale generate digital.

– Secvența Flashback încorporează efecte pirotehnice impresionante și un prim-plan detaliat al mulțimii, fiind nevoie de 2,8 milioane de ore de randare pentru crearea ei.

– În secvența în care personajele principale aleargă după tren, aproape 1.200 de euro au fost aruncați în aer.

– Profilul orașului Manhattan nu conținea inițial noua clădire World Trade Center – un angajat al studiourilor DreamWorks, originar din New York, a fost surprins când a văzut clădirea aproape terminată și le-a cerut colegilor să o integreze în animație pentru ca publicul să se bucure de arhitectura sa impresionantă.

– Genele Giei conțin 96 de linii distincte care pot fi animate.

– Alex are peste 2.000 de comenzi individuale pentru a le permite animatorilor să redea personajul în orice poziţie pe ecran.

– Fiecare personaj din scenele cu mulțimi a avut la dispoziţie trei corpuri, șase capete şi mai multe elemente de vestimentație, ajungându-se astfel la un total de 19 milioane de combinații diferite de personaje unice. Ca termen de comparație, populația orașului New York a atins abia anul acesta 19 milioane de locuitori.

– În secvența din Monaco există 2.393 de clădiri care includ 42 de modele diferite cu câte trei variații fiecare. Majoritatea clădirilor conțin și alte elemente (scaune, arbuști sau jardiniere).

 

Categorii: arhiva-hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.