ITDirect este primul și, momentan, singurul producător de sisteme PC din România ce a primit certificarea NVIDIA Studio. Procesul de certificare este complex și include o serie de teste făcute în aplicații de profil (Blender, Octane etc). 

PC-urile ITDirect le găsiți în oferta F64 si la PCGarage. Sosesc la pachet cu un bundle ce include Adobe Creative Cloud pentru 3 luni (de fapt este adus un cod de acces). 

NVIDIA Studio este o platformă ce se adresează creatorilor de conținut din zone precum fotografie, videografie, arhitectură, ilustrație și design. 

Am individualizat 5 motive pentru care aș alege un sistem dezvoltat de către ITDirect ce dispune de certificare NVIDIA Studio. 

  1. Editare video în ritm alert, indiferent de rezoluția aleasă (4K, 6K și chiar 8K); 

Screenshot luat de pe pagina NVIDIA Studio

Dacă ești videograf și cauți un plus de viteză în randarea clipurilor, NVIDIA Studio te ajută cu un software optimizat. Driverele NVIDIA Studio ajută în a obține un timp de randare mai redus față de alte soluții concurente. În testele prezentate de către NVIDIA au reușit să obțină un timp mai bun față de MacBook Pro 16 cu M1 Max, atât în timpul de export pe Adobe Premiere Pro, cât și în colorizare și timp de editare cu DaVinci Resolve. 

Dacă rezultatele sunt foarte bune pe un laptop, vă dați seama că un desktop PC trece la un nivel superior, mai ales că este conceput din start pentru suita NVIDIA Studio. 

Aveți un screenshot și cu performanțele atinse de un desktop PC certificat NVIDIA Studio: 

Comparație între diferite plăci grafice de la NVIDIA

  1. Aplicații optimizate cu acces la puterea de procesare din GPU;

NVIDIA a lucrat alături de o multitudine de companii spre a oferi randare cât mai bună și integrare la un nivel superior pe partea de randare 3D, editare video, editare foto, design grafic, broadcasting și soluții software dedicate pe partea de arhitectură. 

Printre lista de aplicații și-au făcut: Adobe After Effects, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop Lightroom, Adobe Premiere Pro, Adobe Photoshop, Autodesk Arnold, Autodesk Maya, Blender, Cinema 4D, D5 Render, DaVinci Resolve, Daz Studio, Enscape, Lumion, Keyshot, OBS Studio. 

Întreaga listă o descoperiți aici

  1. NVIDIA Omniverse, NVIDIA Broadcast și NVIDIA Canvas

Soluții software dezvoltate de Adobe și cu suport de la NVIDIA Studio

NVIDIA a dezvoltat o sumă de soluții software: 

NVIDIA Omniverse îmbină aplicațiile 3D cu tehnici de creație noi și intuitive, se adaugă AI-ul, ray tracing în timp real și path-tracing cinematic. 

NVIDIA Broadcast te ajută să ai un adevărat studio de streaming de acasă. Partea de livestream este dusă cumva la un nivel superior. Efectele au suport AI (fundalul virtual, anularea zgomotului etc). 

NVIDIA Canvas transformă tușele de pensulă în imagini realiste de tip peisaj. Poți realiza fundaluri cu ajutorul AI-ului. 

  1. Nu doar NVIDIA Studio, gaming pentru momentele când ai timp liber și dorești să te relaxezi;

Ai un PC de gaming pe care-l poți activa când ai timp liber. Îți poți ține jocurile favorite alături de aplicațiile ce le folosești pentru muncă. Ai acces la grafică cu suport ray tracing, accelerare AI pe baza DLSS și multe altele. 

  1. Soluții gata făcute + certificare deja obținută

Sistemele ITDirect te ajută să obții un plus de productivitate

Nu trebuie să-ți mai bați capul cu ce placă de bază să alegi, ce răcire ar fi recomandată, ce alte componente ar funcționa cât mai bine cu desktop PC-ul etc. 

Mă uitam pe configurația de la PCGarage. Folosește un procesor AMD Ryzen 7 5800X cu 8 nuclee și 16 thread-uri, tactat la maxim 4.8 GHz. Se adaugă 32 GB memorie RAM de tip DDR4 la 3600 MHz și suportă un maxim teoretic de 64 GB RAM. Stocarea este asigurată de un SSD de 2 TB. 

Pe partea de grafică au ales NVIDIA GeForce RTX 3080 CU 10 GB GDDR6 de 384-bit, sursă de 850W cu certificare Bronze. 

Acest articol este susținut de către ITDirect și NVIDIA. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.