Smartphone

Sunt atât de multe telefoane lansate la nivel global, dar și în România că nu mai știi pe care să-l recomanzi, nu prea mai sunt elemente care să le scoată în față. Cea mai mare agitație se înregistrează în segmentele low-cost și mid-range.

Am găsit câteva elemente inedite la 5 smartphone-uri listate și în țara noastră.

1. Allview X2 Soul – cel mai subțire smartphone;

Allview-X2-Soul (22)

Nu are decât 5.55 mm grosime și asta în contextul în care X2 Soul este îmbrăcat în sticlă atât în partea frontală cât și pe spate. Toate detaliile legate de acest telefon super-slim le găsiți în review;

2. Lenovo P780 – cea mai mare baterie pe un smartphone;

Lenovo-P780

Mizilic de acumulator, de 4000 mAh. Ar mai fi fost și GOCLEVER Insignia 5X cu două baterii în pachet, de 2000 și 4000 mAh, dar între timp nu l-am mai găsit listat în țara noastră. Smartphone-ul Lenovo impresionează în ce privește capacitatea acumulatorului și am înțeles că experiența de utilizare este una destul de bună, cel puțin din comentariile ajunse pe site. Apropo, are baterie de 4000 mAh, 1786 gr. 176 gr. și doar 10 mm grosime.

3. LG G3 – cea mai mare rezoluție de pe un smartphone;

LG-G3-lansare-Romania (19)

Mă refer la display-ul de 5.5 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli. Are peste 500 ppi și se vede incredibil de bine. Nu există niciun alt smartphone care să fie mai bun, la mijloc de 2014.

4. Allview Imperia I – cel mai ușor smartphone cu diagonala de peste 4 inch;

Allview-Impera-i (3)

Cântărește sub 100 de grame, mai exact acul cântarului se oprește la 98.9 gr. Și asta în contextul în care vorbim de un telefon cu display de 4.7 inch și date hardware destul de ok. Abia aștept să-l testez și să văd ce materiale au folosit de a ieșit atât de ușor.

5. BlackBerry Q10 – ultimul smartphone cu tastatură qwerty fizică.

BlackBerry Q10

Îl consider a fi un fel de ultim mohican. Mai sunt telefoane cu tastatură qwerty fizică, câteva modele Nokia, dar în niciun caz nu mai pot fi considerate drept telefoane inteligente. Pe Android nu mai există o alternativă din acest punct de vedere. Acum 5 – 6 ani de zile, fără tastatură qwerty fizică nu era luat în calcul pentru segmentul business.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.