În urmă cu ceva timp am testat și Allview X3 Soul Style. Am primit un prototip, fără cutia specifică de retail. Mă rog, a funcționat impecabil și nu pot să spun că fiind prototip a scăzut din performanțele dispozitivului.


Allview și-a dezvoltat gama de telefoane Android în mod perpetuu, iar X3 Soul Style se poziționează în categoria mid-range din punct de vedere al specificațiilor și prețului. Vă recomand să parcurgeți recenzia, X3 Soul Style a fost o supriză plăcută din multe puncte de vedere.

Specificații

specificatii-allview-x3-soul-style

Design

allview-x3-soul-style-3

Am primit smartphone-ul ca atare + folia de protecție aplicată. În pachetul de retail conform informațiilor postate pe site-ul companie brașovene primiți telefonul, căști de tip in-ear, cablu USB + încărcător, cablu OTG, folie de protecție pe lângă cea montată pe display, certificat de garanție, agrafă pentru slotul combo.

Cântărește 162.2 gr. – valoare decentă dacă luăm în calcul faptul că dispune de o carcasă metalică + capac spate din același material cu excepția zonelor din partea superioară și inferioară. Plasticul a fost utilizat spre a nu avea probleme în ce privește elementele de conectivitate – 4G, Wi-Fi etc.

X3 Soul Style este ușor curbat în partea spate, cei 8.15 mm fiind atinși în punctul cel mai gros, iar marginile mai subțiri. Asta-l face să pice mai natural în mână. Ca materiale și finisare pot spune că m-a impresionat în mod pozitiv. L-am primit în ediția Mocha Gold și apreciez faptul că avem o combinație de culoare plăcută vizual, fără a fi stridentă.

Allview X3 Soul Style = produs elegant, construit cu gândul spre a oferi rezistență în timp.

Ecran și sunet

allview-x3-soul-style-13

IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, protejat cu sticlă de tip 2.5D Corning Gorilla Glass 3. Allview îl aduce cu o folie de protecție montată direct din fabrică, doar să înlăturați folia de plastic cu puțină atenție + altă folie sigilată în pachet. Mi-aș dori să văd asta și la producători A-list, te-ar scuti de achizița separată și nici nu ar da faliment dacă ar punea accesoriul în pachet. În contextul în care clientul nu și-ar dori, înlătură folia și gata.

Avem un IPS de bună calitate, unghi bun de vizualizare, culori naturale și luminozitate ridicată. Nu am găsit niciun punct slab. În lumea ecranelor sunt paneluri pe diferite standarde: A – calitate ridicată, B – calitate de nivel mediu / bună, C – ieftin și mai slab ca performanțe. Allview în cazul de față s-a orientat spre un panel de tip A. Se descurcă relativ ok și sub acțiunea razelor de soare.

La bazadisplay-ului de 5.5 inch sunt trei controale iluminate – Back, ieșire pe ecranul de start și Aplicații recente ( de la dreapta la stânga). Touch-ul răspunde prompt comenzilor cu precizarea că folia venită din fabrică mi s-a părut a fi cam groasă și agață puțin în unele scenarii de utilizare.

Difuzorul l-au poziționat în partea spate, la bază. Dispune de certificare DTS și se aude puternic și clar, suficient de mult bass și cu amplitudine ridicată. Singura critică ar fi legată de poziționare pe spate, fix în zona mai groasă și când îl ai pe o suprafață plană se obturează din puterea sa. Jack-ul de 3.5 mm se află la baza terminalului, iar cu căști in-ear de bună calitate se aude foarte bine, mult bass, claritate a sunetului, redare corectă a întregului spectru cu mențiunea că parcă forțează bass-ul un pic cam tare.

Hardware, sistem de operare și aplicații

allview-x3-soul-style-18

X3 Soul Style folosește un MediaTek octa-core pe ARM Cortex-A53 la 1.3 GHz + acceleratorul grafic Mali-T720 GPU. Îl ajută 3 GB memorie RAM și 32 GB spațiu de stocare + slot combo ce permite două scenarii de utilizare – dual-sim sau single + slot pentru cardurile microSD de până la 128 GB.

Nu sunt prea multe de spus la acest capitol. Mi-aș fi dorit să integreze un procesor mai nou, MediaTek Helio P10 ar fi fost de-a dreptul excelent, mai ales că vorbim de un smartphone cu preț de 1000 lei. Totuși, apreciez alte elemente la care Allview nu a făcut rabat (design și calitate a fabricației, display, sunet etc).

Informații furnizate de CPU-Z pentru Allview X3 Soul Style;

Este suficient de puternic să ruleze orice aplicație sau joc din Google Play, cu mențiunea că îl ajută mult cei 3 GB RAM și faptul că are 32 GB spațiu de stocare. Ai spațiu suficient pentru o mulțime de aplicații și jocuri, fără a apela la un card microSD. Apropo, cele mai ieftine microSD-uri nu le-aș recomanda unui posesor de smartphone, mai ales dacă vrea un plus de viteză în ritm cu stocarea preinstalată. Discuție pe care am să o repornesc într-un articol separat.

Rulează Android 6.0 Marshmallow cu interfața pe care Allview o aduce pe smartphone-urile sale. Interfață grafică ce amintește prin poziționarea setărilor și notificărilor de iOS (swipe de la bază în sus pentru setările rapide și swipe clasic pe telefoanele Android de sus în jos pentru notificări). Răspunde prompt comenzilor, fără lag sau întârzieri.

Au redus numărul de aplicații preinstalate, așa-numitul bloatware. Mă rog, am testat atâtea telefoane Allview că nu prea am ce să mai adaug la acest capitol.

Aplicații preinstalate:

Aplicații Google – Chioșc Play, Chrome, Cărți Play, Căutare vocală, Drive, Google Foto, Gmail, Căutare Google, Google +, Hangouts, Maps, Jocuri Play, Magazin Play, Muzică Play, YouTube, Google Calendar;

Aplicații Microsoft – Excel, Outlook, OneDrive, PowerPoint, Skype, Word;

Aplicații stoc – Browser, Calculator, Cameră foto, Ceas, Contacte, Descărcări, Galerie, Explorator Fișiere, Manager SIM, Muzică, Radio FM, Video, Vreme, Înregistrare sunet;

Alte aplicații – Actualizare software, Administrator, Allview Selfcare, Bitdefender Antivirus, Cameleon, Compas, Facebook, Lanternă, Lumea Copiilor, Notițe, Planificator călătorii.

Unele aplicații merg a fi dezinstalate: Aplicațiile Microsoft, Bitdefender Antivirus, Facebook.

Screenshots cu Android 6.0 Marshmallow pe Allview X3 Soul Style:

Performanță

screenshot_20160908-124913

Toate datele sunt cuprins în tabel:

teste-benchmark-allview-x3-soul-style

Testele de benchmark rulate pe X3 Soul Style;

Conectivitate

allview-x3-soul-style-11

Știe 4G cu viteze de până la 150 Mbps în download și 50 Mbps în upload, slot combo – dual-sim sau single sim + microSD. Se descurcă în 4G-ul pe ambele standarde: FDD-LTE și TDD-LTE.

În partea superioară nu se află niciun element de conectivitate, în latera dreapta dați de reglarea volumului și butonul de power, în lateral stânga se află slotul pentru SIM și microSD. La bază dați de microUSB + jack-ul de 3.5 mm. Sub camera de 13 Megapixeli se află cititorul de amprentă.

În apelurile de voce s-a descurcat bine spre foarte bine – sunet clar și puternic, izolare corectă a mediului ambiant. Și în ce privește conexiunea la internet pe Wi-Fi sau 4G nu am nimic de comentat, în limitele clasei mid-range. Ar fi fost excelent dacă știa agregare de spectru și urca la 300 Mbps pe 4G, iar Wi-Fi ac-ul ar fi completat faptul că avem un smartphone dual-band pe 2.4 și 5 GHz.

Alte funcții încorporate: bluetooth 4.0, A-GPS, Wi-Fi hotspot.

Cameră foto și video

allview-x3-soul-style-9

13 Megapixeli cu f/2.0 și senzor Sony IMX258, autofocus, filmează la 1080p + cameră frontală de 8 Megapixeli = ansamblul integrat de către Allview X3 Soul Style.

Camera principală se descurcă bine spre foarte bine în condiții de lumină bună, iar pe timp de noapte nu te ajută prea mult (nici smartphone-urile high-end nu impresionează în low-light, cu mici excepții).

Pentru peste 1000 lei se descurcă bine aici, iar fotografiile de mai jos dovedesc alta. Le puteți descărca fără a fi redimensionate de aici (link valabil pentru 7 zile din momentul în care review-ul a fost publica).

Clip făcut cu Allview X3 Soul Style;

Fotografii făcute cu X3 Soul Style;

Autonomia

screenshot_20160709-122710

Bateria Li-Polymer de 3180 mAh se descurcă neașteptat de bine și asta pentru că nu este pusă la muncă în ritm accelerat de procesorul MediaTek 6753 octa-core la 1.3 GHz – procesor optimizat să fie eficient din punctele de vedere al consumului de energie.

Cu luminozitatea setată la maxim, utilizare intensivă, te duce de dimineața până seara și chiar ajungi spre a 2-a zi cu luminozitate la 50% și folosire moderată spre intensivă. Nu te trădează în ce privește autonomia.

Preț

Allview X3 Soul Style – 1099 lei la eMAG.

Concluzii

No review box found! Insert a valid box ID.