Reviews

L-am avut în teste timp de peste o lună și a stat atât de bine pe birou încât acum când fac coletul pentru curier îmi și pare un pic rău. Există oricând alternativ de a-mi achiziționa unul pentru că merită din plin. Am mai scris despre BenQ BL2400:

1. BenQ BL2400 – unboxing pentru unul dintre cele mai interesante monitoare de 24 inch;

2. 7 motive pentru care merită să cumperi un BenQ BL2400.

Să începem cu detalierea funcțiilor încorporate:

– ecran de 24 inch LED backlight cu rezoluție 1920×1080 pixeli – full HD;

– luminozitate de 250 cd/metru pătrat, rată contrast 3000:1 și DCR: 20.000.000:1;

– timp de răspuns – 8 ms și 16.7 milioane culori;

– unghi de vizualizare de 178 grade;

– conectori D-sub/DVI-D/DP/ jack de 3.5 mm;

– consum energie  42W maxim și 30W în modul Eco;

– cuprinde un panel VA cu tehnologie LED;

– două boxe a 1W, senzor de luminozitate, senzor de proximitate;

– greutate  – 6.2 Kg, are sistem de montare în perete VESA.

1. Design

BenQ BL2400 este îmbrăcat într-o culoare neagră puțin mată la care praful în timp nu este evident ca la culorile lucioase. S-a mizat pe simplitate. În partea frontală este poziționat în dreapta butonul pentru pornire și oprire (se aprinde verde când BL2400 funcționează). Au dispus conectori pe spate, nu sunt la vedere și ca să îl conectați la VGA sau pe jackul de 3.5 mm trebuie să îl ridicați puțin. Are un picior reglabil pe înălțime cât și lateral dreapta sau stângă astfel încât când nu sunteți la birou să urmăriți un film de pe canapea rotind ecranul în direcția dorită și baza rămâne în aceeași poziție.

Monitorul se poate regla în poziția landscape cât și portrait dacă vreți să faceți browsing spre exemplu prin pagini web de dimensiuni generoase în lungime. Este superok atunci când scrii un articol în wordpress și dintr-o privire vezi întregul panou al celebrului serviciu de creat content pe bloguri.

Mi-a plăcut modul în care au realizat stativul. Este mai lat și aduce o stabilitate pe care nu am mai regăsit-o la niciun alt monitor pe care l-am mai testat în ultimul an. Este aiurea atunci când trece cineva pe lângă monitor și asta să se miște. Nu este cazul la BenQ BL2400.

2. Hardware

BenQ BL2400 are la bază o matrice cu panel VA. Rezoluția este full HD de 1920×1080 pixeli. Are o luminozitate de 250 cd pe metru pătrat. Timpul de răspuns este de 8 ms, iar contrastul dinamic urcă la peste 20.000.000:1.  Este tipul de monitor pe care îl achiziționezi, îl montezi foarte simplu, își face setările automat și îl utilizezi fără vreo problemă sau setare la care să mai apelați din când în când. Mi-am amintit de primul meu monitor de 17 inch CRT la care trebuia să reglez imaginea și câte 30 de minute și tot nu ajungeam să o încadrez corect. Lucrurile au evoluat mult și pe birourile noastre și-au făcut loc monitoare în genul BenQ BL2400 slim și funcții de top.

3. Conectivitate

Are ieșire VGA. Eu așa l-am conectat la Sony Vaio SB, DVI. Are și două boxe, iar pentru a conecta laptopul la ele aveți în pachet un cablu jack – jack de 3.5 mm. Se simte lipsa unui port HDMI.

4. Sunet, consum de energie: 

Se laudă a fi un monitor eco. De la ambalaj îți dai seama de acest deziderat. Consumă între 42W și minim 30W în modul eco pe care îl puteți seta de la butoanele aflate în partea dreapta jos, sub display.

5. Concluzie:

Cel mai bun monitor de 24 de inch. Gadget.ro îl pune pe primul loc față de tot ce există la ora actuală în România. Se potrivește în mediul business și sunt sigur că orice membru al unei companii de PR și-ar dori să aibă un astfel de instrument de lucru. Dacă avea și un port HDMI era și mai bine. Un cârcotaș nu mai avea ce să scoată în evidență. Să nu spuneți că este slab că nu are și funcția TV. Nu văd ce internaut mai pierde timpul pe posturile tv autohtone. Mie, personal, TV pe monitor nu mă ajută cu nimic.

Plus că 24 inch mi se pare dimensiunea ideală pentru un monitor la care să lucrezi zi de zi. Am avut în teste și unul de 27 inch, dar mi s-a părut uriaș. Te pierzi în detalii.

Preț – BenQ BL2400 999 lei.

[nggallery id=117]

httpvh://www.youtube.com/watch?v=T63HD7AlwGY

Categorii: reviews
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.