Retelistica

Marea problemă a zilelor noastre este aceea că toţi suntem conectaţi la internet sub toate formele sale. În fiecare oră suntem asaltaţi cu mii de mesaje, postări, articole de toate felurile, unele cu informaţii utile, altele cu aşa numitele fake news-uri.

Pandemia COVID-19 a băgat jumătate de planetă în izolare şi astfel consumul de internet a crescut substanţial. În acest context fake news-urile au luat o amploare incredibilă, iar impactul a ajuns la un nivel atât de mare încât unii oameni au ajuns să le creadă pe cuvânt şi să reacţioneze în consecinţă.

Poate cel mai promovat caz de fake news din ultimele zile a fost acela că tehnologia 5G ce se află în curs de implementare stă la bază declanşării acestei crize sanitare globale şi anume pandemia noului coronavirus. Pentru că cei ce promovează astfel de informaţii false sunt foarte bine organizaţi, au reuşit să convingă foarte mulţi oameni că această teorie este reală. În Marea Britanie în ultimele câteva zile operatorii telecom au raportat cel puţin trei cazuri de incendiere a antenelor 5G.

Dacă aceste incendii gratuite nu erau suficiente, nici angajaţii operatorilor telecom ce montează astfel de antene nu scapă mai ieftin. Aceştia sunt agresaţi verbal din ce în ce mai des, iar până la posibile agresiuni fizice mai este un simplu pas.

Vodafone UK a transmis că nu există nicio dovadă ştiinţifică care să ateste vreo legătură între tehnologia 5G şi pandemia COVID-19 şi îi indeamnă pe britanici să raporteze orice informaţii tip fake-news, să ajute la stoparea acestei situaţii ingrate. Din păcate nici administratorii reţelelor de socializare nu fac mare lucru, grupurile, postările şi articolele tip fake news fiind şterse foarte, foarte lent.

Sursa: pocket-lint.com