Diverse

La prima vedere ai spune că între un gamer şi un activist de mediu nu este nicio legătură, însă se pare că prăbuşirea pieţei de criptomende a creat o punte între cele două categorii (una pur teoretică, desigur).

Nu ştiu câţi dintre voi sunteţi la curent cu situaţia la zi a pieţei cripto, însă aceasta a ajuns la o treime din capitalizarea din ultima parte a anului trecut (1000 de miliarde de dolari vs 3000 de miliarde de dolari). În prezent sunt foarte mulţi care au pierdut, pierd şi vor mai pierde bani deţinând criptomonede (de exemplu: 1 bitcoin, criptomoneda de referinţă la nivel global, valorează astăzi puţin peste 20.000 de dolari, asta în condiţiile în care pe 8 noiembrie 2021 valora 67.500 dolari).

Această cădere însă este un motiv de bucurie atât pentru gameri, cât şi pentru activiştii de mediu (aici discuţia este mai lungă, bucuria ar putea fi pentru toată lumea): pasionaţii de jocuri pentru calculatoare găsesc din nou stocuri pentru plăcile video (în special cele puternice), echipamente folosite în exces pentru minare, în timp ce activiştii de mediu pot observa o scădere generoasă a emisiilor de CO2 în atmosferă.

Se pare că în prezent sunt emise cu 150.000 de tone de CO2 / zi mai puţin decât în perioada din toamnă doar din minerit (acesta este mare consumator de energie electrică).

Pentru a înţelege cât de mare era fenomenul de minare în toamnă, întreaga piaţă consuma într-un an la fel de multă energie precum Suedia. O singură tranzacţie în blockchain-ul Ethereum consumă energie cât 100.000 de tranzacţii efectuate în reţeaua VISA.

În prezent lucrurile s-au mai liniştit, la fel şi câştigurile

Via: go4it.ro