Folosesc Samsung SmartThings pe Galaxy Note20 Ultra 5G pentru SmartTag. Nici nu știam că au aplicație dedicată și pentru Windows, pe lângă cea de mobil.

În aceeași linie, Samsung are aplicație dedicată în Microsoft Store și pentru căștile Buds.

„Ne face plăcere să vă prezentăm noua experiență SmartThings. Ne-am ascultat utilizatorii și am investit în tehnologia noastră pentru a le îmbunătăți experiența și simplifica. Pe măsură ce locuințele inteligente continuă să crească în popularitate, SmartThings este platforma ideală care le permite tuturor să se bucure de o viață mai inteligentă cu dispozitive conectate”, a spus Jaeyeon Jung, Corporate Vice President la Samsung Electronics

Care sunt noutățile?

Sunt cinci secțiuni diferite:

Favorites – noul ecran de pornire ce adună dispozitivele, scenele și serviciile utilizate pentru un acces rapid;

Secțiunea Devices – vizualizare și control pentru dispozitivele conectate (televizoare, becuri, electrocasnice etc);

Life – spațiu virtual unde pot fi descoperite servicii SmartThing ce transformă produsele fizice în experiențe la domiciliu (SmartThings Cooking, magazin unic, bucătărie și experiențe de pregătire a meselor);

Automations – conectează dispozitivele și le permite să lucreze împreună, să răspundă la anumite comenzi etc;

Meniu – caracteristici SmartThings suplimentare (laboratoare SmartThings, notificări, istoric, setări).

Noua interfața a ajuns pe Android și în viitorul apropiat și pe iOS. Înțeleg că avem SmartThings și în Microsoft Store.

Nu vreau să fiu răutăcios, dar nu am cum să nu remarc similitudinile de design cu panoul de setări rapide de la HarmonyOS 2.0.

Nu am idee cine de la cine s-a inspirat sau dacă, pur și simplu, se întâmplă să fie așa. Îmi amintesc că Huawei când a adus un update în EMUI pe seria P30 Pro mi s-a părut că amintește mult de One UI-ul de la Samsung.

Ideea este că Huawei pune accentul în HarmonyOS 2.0 pe posibilitatea de control rapid a dispozitivelor din casă, iar zona de setări rapide are un rol important în acest sens. Samsung are altă abordare și dezvoltă aplicația dedicată – SmartThing. Ei au printre cele mai multe moduri de conectare pentru dispozitive IoT (Wi-Fi, Z-Wave, Zigbee și Matter).

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.