Tablete

Vroiam inițial să realizez un soi de review pentru tableta AllDro Speed. Am avut această tabletă pentru doar un weekend cu scopul de a testa aplicația AllTv pentru telecomanda dedicată, dar Aply Store nu a funcționat în acele zile, nu am reușit să descarc aplicația din market și tableta am returnat-o.

Între timp, zilele trecute, a fost prezentată Allview AllDro Speed i care plusează cu un spate fabricat din aluminiu în dauna plasticului de la prima tabletă Speed de 7 inch, Android 4.0 nativ și 8 GB spațiu de stocare în dauna celor 4 GB ce însoțeau tableta ca spațiu de stocare până acum.

Tabletă
Date tehnice
Allview AllDro Speed / i
Ecran 7 inch capacitiv cu rezoluție 480×800 pixeli
Procesor Single core la 1.2 GHz
Memorie 1 GB memorie RAM, 4 GB / 8 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB
GPU Mali-400MP
Sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Conectivitate Wi-Fi b/g/n, HDMI, 3G via un stick-dongle, miniUSB, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video cameră frontală de 0.3 Megapixeli
Baterie 3100 mAh și autobomie promisă de 4 ore
Greutate 329 gr.
Grosime 9.9 mm
Preț / 574 lei

Allview AllDro Speed i poate fi considerat un update la primul device din seria Speed în contextul unui hardware identic: procesor, GPU, memorie RAM. Care au fost impresiile mele legate de Allview AllDro Speed:

– rulează Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, interfața portată de Allview se mișcă decent;
– există un oarecare lag când pui tableta să ruleze mai multe aplicații simultan;
– capacul din plastic se simte aiurea, scoate un sunet ciudat, îmbinările nu sunt reușite. Presupun că această problemă se rezolvă la Speed i cu al său capac de aluminiu;
– Aply Store nu funcționează, cel puțin în cele câteva zile cât am avut device-ul. Noroc că există alternativa reală numită Google Play cu sute de mii de aplicații gata a fi instalate;
– browsingul se face decent, tastatura qwerty touch este identic cu cea din Android 4.0 oficial;
– puține aplicații preinstalate pe device, un plus în opinia mea, te lasă să-l customizezi după placul tău.

Aplicațiile preinstalate pe Allview AllDro Speed:

– Advanced Task, AplyStore, Browser, Calculator, Calendar, Cameră foto, Căutați, Ceas, Descărcări, E-mail, ES File Explorer, ES Task Manager, File Manager, Galerie, Gmail, Înregistrare sunet, La Cinema, Magazin Play;
– Muzică, News, Notes, Setări, Stunnel.

Rezultatele obținute în testele de benchmark:

Aplicație de test Allview AllDro Speed
AnTuTu Benchmark 2874 puncte
Quadrant Standard 1369 puncte
CF-Bench 1940 puncte
NenaMark 1 56.9 fps
NenaMark 2 29.6 fps
Vellamo 687 puncte
BrowserMark 28259 puncte
HTML5test cu Chrome pentru Android 258 puncte

Conectivitatea poate fi considerată ok: Wi-Fi în standardele b/g/n, miniHDMI, miniUSB, jack de 3.5 mm, 3G via dongle USB printr-un conector dedicat.

Concluzia ar fi că Allview AllDro Speed oferă destule pentru prețul la care poate fi achiziționată, dar să nu uitați niciodată că vorbim de un low-cost. Vor fi și numeroase probleme, un lag care va apărea la utilizarea intensivă, un display care apăsat în anumite colțuri nu se dovedește a fi tocmai responsiv care are un comportament ciudat cu puncte de presiune ce apar pe display fără ca tu să apeși acolo.

Sunt curios ce impresie îmi va lăsa o tabletă Allview cu procesor dual-core, presupun că vor fi într-un ton mai pozitiv. Dis-de-dimineață au lansat trei tablete dual-core de 7, 8 și 9.7 inch. Prima dintre ele va sosi în următoarele 30 de zile, cea de 9.7 inch se găsește în magazine, iar cea de 8 inch debutează în curând. Tablete single core vor dispărea treptat, treptate sau se vor situa ca preț sub 500 de lei, spre un low-cost veritabil.

Mai multe fotografii în albumul de pe pagina noastră de facebook.

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.