Software

Bănuiesc că aţi văzut în ultima perioadă apariţia unei noi tehnologii în lumea telefoanelor inteligente. Cred că sunt deja 3-4 companii care au început să promoveze suplimentarea de RAM prin aşa numitul RAM virtual.

Un astfel de exemplu este şi Oppo RAM+. Principiul de funcţionare este similar la toată lumea, astfel că explicaţiile primite de la producătorul chinez sunt valabile pentru toţi.

Oppo susţine că funcţia Oppo RAM+ permite utilizatorilor să extindă memoria RAM a telefonului, beneficiind astfel de o viteză mai mare la deschiderea și rularea aplicațiilor, timp de reacție mai scurt și o performanță crescută a telefonului per ansamblu.

Practic, funcția Oppo RAM+ permite utilizatorului să extindă memoria RAM a telefonului prin accesarea și convertirea temporară a memoriei de stocare (ROM) a dispozitivului în memorie de procesare. Astfel, sistemul de operare permite rularea pe fundal a mai multor aplicații care sunt mereu pregătite să fie accesate de utilizator, reducând-se timpii de așteptare pentru deschiderea unei aplicații, sporind viteza de rulare a smartphone-ului.

Astfel, cu ajutorul noii funcții, utilizatorii OPPO pot rula jocuri mai complexe sau mai multe aplicații în paralel, bucurându-se de o latență redusă dar și de eliminarea timpilor de așteptare în navigarea aplicațiilor în uz, viteză generală crescută și capacitatea dispozitivului de a face operațiuni mai complexe.

Oppo RAM+ permite extinderea memoriei RAM, manual de către utilizatori, cu trei nivele de memorie adițională – 5, 3 sau 2 GB, în funcție de necesități. În timp ce nivelul maxim de realocare a memoriei, cel de 5GB, oferă cel mai înalt standard de performanță și cea mai rapidă și cursivă rulare a aplicațiilor, nivelul de extindere de 2 GB, oferă un plus de viteză și performanță blocând pentru conversia temporară o parte mai mică din memoria de stocare.

Dacă ar fi să fac o paralelă puţin forţată cu o tehnologie din lumea auto, acest RAM virtual este echivalentul cu tehnologia mild hybrid (pe lângă reducerea consumului de carburant, aceasta oferă un mic plus de performanţă motorului termic).

Concluzionând, teoria spune că RAM-ii virtuali aduc un plus în utilizarea de zi cu zi a unui smartphone prin rapiditate şi complexitate.

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.