Smartphone

Pe toate site-urile de tehnologie se scrie despre iminenta lansare a lui Samsung Galaxy S IV. Compania sud-coreeană mai lansează câte un clip video sau o imagine cu profilul telefonului, teaser spre a menține atenția fanilor și a presei.

Totuși, Samsung poate fi considerat un nou venit în rândul companiilor de top pe partea de telefoane inteligente. Acum vreo 4 – 5 ani de zile erau aproape inexistenți. Era vremea celor de la  Nokia, RIM cu telefoanele sale BlackBerry, HTC, Sony Ericsson, Motorola, Palm și Apple era abia la început.

Europa a fost piața pe care au mizat de fiecare dată în avanpremieră. Abia acum au decis să lanseze noul lor vârf de gamă la New York, după ce SGS III a beneficiat de o lansare la Londra. Ideea ar fi simplă. Cu SGS IV se pregătesc să cucerească piața cea mai dezvoltată, cu pretenții sporite din partea utilizatorilor, patria Apple.

Samsung Galaxy S + Samsung Galaxy S II + Samsung Galaxy S III – tripleta de succes care a ridicat gigantul sud-coreean în lumea telecom.

Care a fost rețeta lor?

Samsung-Galaxy-S-IV

1. Un singur super-smartphone de top pe an – nu s-au împins ca HTC să livreze un telefon cu câteva feature în plus la 2 – 3 luni, o politică care s-a dovedit sinucigașă;

2. Marketing agresiv – reclamele Samsung sunt peste tot de la afișaj stradal până la TV. La noi nu prea i-am văzut prezenți în online și mă refer strict la blogurile și site-urile nișate pe zona tech. Îmi aduc aminte că în în martie 2012 când am fost la Praga pe drumul ce ducea de la aeroport spre centrul orașului se aflau bannere pe fiecare stâlp cum este la noi când se candidează pentru postul de președinte. Erau evidențiate Samsung Galaxy S II și Samsung Galaxy Note;

3. Prețuri rezonabile / bună colaborare cu operatori de telefonie – niciun SGS nu s-a poziționat ca un smartphone scump ci cu un preț bun pentru specificațiile hardware ce le ofereau la momentul respectiv;

4. Atenție și la nivel de software – au tras tare ca să-și individualizeze telefoanele cu Android față de concurență. Au plusat prin tot felul de aplicații și servicii: S-Voice, S-Note, S-Suggest, etc. Au crescut mult de la primul TouchWiz la ce oferă Samsung Galaxy Note II spre exemplu. S-a mișcat cât de cât bine și în ce privește update-urile de software, cel puțin față de concurență;

5. Cu un pas în fața concurenței la nivel de hardware / ajutor nesperat din partea HTC, Sony Ericsson, Motorola, Nokia – de fiecare dată au avut grijă să aibă un punct în plus față de competiție. Trebuie spus că Samsung a beneficiat și de căderea HTC, BlackBerry, Nokia. Spre exemplu, dacă Nokia adopta Android cred că altfel ar fi stat lucrurile la momentul actual. Compania finlandeză avea experiență pe partea foto și la design știau să facă telefoane fără cusur în genul Nokia Lumia N9, Lumia 800 & 900. Lumea s-a reorientat rapid.

Samsung este pe val și 2013 va fi anul lor, ca și 2012.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.