Samsung Galaxy Z Fold4 5G este un smartphone pliabil prin care compania sud-coreeană și-a propus să acceseze mediul de business. Se merge pe ideea că smartphone-ul pliabil aduce un display mai mare și de aici rezultă un spațiu mai mare de lucru, îți aduci aplicațiile favorite pe format mare și ai un plus de productivitate. 

Samsung Galaxy Z Fold4 5G 🔗are un ecran pliabil de 7.6 inci, rată de refresh la 120Hz, luminozitate de până la 1200 nits în peak, raport display / corp de 90.9%. Ecranul secundar este de 6.2 inci cu aceeași rată de refresh și protecție Corning Gorilla Glass Victus+. 

Este un smartphone premium ca specificații (Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1, 12 GB RAM, 256 GB stocare, 5G + Wi-Fi 6e, cameră de 50 Megapixeli cu OIS, tele de 10 Megapixeli cu OIS și zoom optic 3x, ultrawide de 12 Megapixeli + 4 Megapixel cu senzor ascuns pe display-ul mare și 10 Megapixeli cu f/2.2 pe ecranul extern). 

De ce ai nevoie spre a lucra remote pe Samsung Galaxy Z Fold4 5G?

Dacă vrei să te duci pe un display mare și dorești o experiență similară cu un desktop poți să apelezi la un TV sau monitor. Mai ai nevoie și de o tastatură și mouse ce le poți conecta pe bluetooth. Bineînțeles, poți folosi și telefonul ca touchpad, dar nu mi se pare că ar fi chiar așa practic. Tastatura are rolul său. Conectarea dintre TV, monitor și smartphone poate fi făcută în mod wireless, dacă există compatibilitate în acest sens sau prin intermediul unui cablu USB Type-C – HDMI. 

Ce am rămas impresionat când am folosit Samsung DeX în ultimele dăți?

Viteza. 

Te-ai aștepta să primești lag, întârzieri în preluarea comenzilor, dar totul funcționează impecabil. Am folosit Samsung Galaxy Z Fold4 5G cu tastatura Samsung Smart Keyboard Trio 500. Am putut să redactez articole fără să simt că ar fi o diferență prea mare față de setup-ul de acasă. 

Un avantaj când lucrezi de pe Samsung DeX-ul implementat pe Galaxy Z Fold4 5G, dar și pe alte smartphone-uri Samsung este că ai acolo aplicațiile uzuale specifice unui telefon Android, fotografiile și materialele video (nu le mai urci în cloud sau nu le mai descarci pe PC). Când ești plecat, ai direct conexiunea de date, nu mai te conectezi la un Wi-Fi sau să faci hotspot. 

Ce alte funcții ce sporesc productivitatea au fost aduse pe Galaxy Z Fold4 5G?

Samsung Galaxy Z Fold4

Z Fold4 5G rulează Android 12L cu One UI 4.1.1. Este o interfață special concepută pentru smartphone-uri pliabile, iar One UI a reușit să strângă aprecieri pozitive ca organizare, funcții etc. 

Samsung lucrează cu Microsoft și Google spre a crește partea de productivitate. Este cunoscut faptul că smartphone-urile Samsung sunt cele mai bune la conexiunea cu un PC ce rulează Windows sau că Google a dezvoltat Android 12L cumva special pentru Samsung, le-a și cerut ca un device pliabil să fie anunțat anual. 

Samsung Knox este un alt element ce individualizează compania sud-coreeană în fața altor companii din universul Android. Și discutăm despre funcții pe care le dezvoltă an de an, au experiență acumulată pe o perioadă lungă de timp. 

La generația nouă au evidențiat integrarea cu Office 365 și Teams, unelte folosite în mediul business cu precădere. 

1. Multi-Active Windows; 

Poți să împarți ecranul în două printr-un gest swipe cu două degete de la stânga spre dreapta. Din Edge Panel poți să alegi aplicațiile ce se deschid în acest mod. 

2. Drag and drop între ferestre;

Operațiunea o poți face precum la PC, muți conținutul dorit dintr-o fereastra în alta. Au conceput asta pentru momentele când vrei să introduci un link într-un document sau, pur și simplu, când editezi ceva direct de pe smartphone. 

3. Taskbar nou la bază;

Seamănă cu ceea ce avem în Windows. Poți alege cele mai utilizate aplicații să se afle în spațiul respectiv. Când lucrezi într-o aplicație, taskbar-ul este vizibil și poți deschide rapid ceea ce îți dorești. 

4. Suport pentru S Pen;

A fost adus de la generația precedentă – Z Fold3, iar acum îl găsiți la Z Fold4. Stylus-ul are un rol important pentru cei din mediul business, de aici a rezultat și o parte din succesul seriei Note spre exemplu. 

5. Flex Mode; 

Ecranul mare al smartphone-ului îl deschizi la un unghi de 90 grade și prin Flex Mode poți să participi la conferințe în mod hands-free. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.