Sunt utilizator al Orange Money de o bună perioadă, iar de-a lungul timpului am scris mai multe articole legate de impresiile formate. Exemple sunt aici, aici și aici

Avem deja un articol de tipul TOP 5 și un altul legat de transferurile valutare făcute la un curs avantajos, am să încerc să nu mă repet. Sunt câteva avantaje pe care serviciul dezvoltat de Orange Money le are în fața concurenței. 

  • Card virtual emis automat + management al cardului în aplicație;

Cardul virtual pentru Orange Money poate fi emis în aplicație și de acolo îl poți utiliza în ce privește plățile online, plăți de tip contactless prin Orange Pay pentru telefoanele Android sau Apple Pay pentru iOS. Nu ești nevoit să aștepți un card fizic ca să poți face plăți online etc. Bineînțeles, dacă dorești și un card fizic, îl poți comanda direct la adresă (nu este nevoie să mergi într-un Orange Store, taxa este 10 lei începând cu 1 iulie 2020). 

Important de menționat că este un card de debit Visa și poți plăti oriunde în lume, acolo unde logo-ul Visa este afișat.

Poți seta tranzacții, limite pentru plățile pe internet, la comercianți, activezi partea de contactless sau o dezactivezi, resetare PIN și blocare card, totul în aplicația dedicată. Ai parte de un adevărat management al cardului și ai control deplin. 

  • Plăți NFC cu telefonul prin Orange Pay sau Apple Pay, cu smartwatch-ul prin Garmin Pay, Fitbit Pay și Apple Pay;

Orange Money are cea mai largă varietate de opțiuni pentru plățile NFC, de la plățile realizate cu smartphone-ul (Orange Pay sau Apple Pay pe iOS), până la plățile cu smartwatch-ul (compatibil cu ceasuri de la Garmin și Fitbit, dar și cu Apple Watch). Sincer, mi-aș dori să văd o extensie pe viitor și pe ceasurile Samsung, mai ales ceva în combinație cu eSIM-ul. Să poți face plăți când ai doar ceasul la tine, fără a avea telefonul deloc în proximitate. 

  • Alimentezi cu bani de pe orice card bancar din România, UE sau UK;

Este și unul dintre motivele pentru care folosesc Orange Money. Alimentez din alte conturi și îmi plătesc factura Orange, pot face transfer valutar în contul legat de creditul ipotecar etc. De fapt, poți plăti orice factură, să încarci cartele, iar notificările de tip push sunt gratuite. Plus că la Orange, notificările pe telefon chiar sosesc la timp, la alte companii trec minute bune, chiar și ore de la efectuarea tranzacției și până la notificare în sine. 

Un alt avantaj al Orange este legat de faptul că nu sunt comisioane la deschiderea contului, la transferuri etc. Sunt comisioane pentru cei ce pierd cardul de debit Classic, acestea dispar pentru cei ce au opțiunea Platinum + beneficiile suplimentare aferente. 

Am contul Platinum și l-am ținut activ, deși în perioada aceasta, nu s-a mai călătorit și nu am putut accesa lounge-urile Tarom din țara noastră. Când lucrurile vor reveni încetul cu încetul în normal, abia aștept să folosesc acest beneficiu legat de varianta Platinum a Orange Money. 

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.