Toata lumea vorbeste despre bunul simt, despre calea pe care trebuie sa o urmam. In viata asta exista diferite limite comportamentale. Fiecare dintre noi incearca sa se rezume la ceea ce denumim normalitate.
             Ce este normalitatea?
            Greu de explicat, de definit. Eu as spune calea de mijloc. Sa incerci a aborda orice subiect intr-un mod cat mai echitabil fara a cadea in extreme. In viata asta suntem pusi, in fiecare zi, in postura de a alege. Se spune ca exista 2 voci inauntrul nostru. Una dintre ele ne sugereaza o solutie mai vijelioasa iar cealalta apeleaza la rationament si intimideaza. Eul nostru trebuie sa aleaga. 
             Exista persoane ce au traversat limitele si au rams dincolo de ele. Astfel discutam de persoane ce nu au putut sa realizeze un minim in ceea ce priveste scopurile omului. Un animal ar doua obiective de la care nu se abate, le are din instinct: sa obtina hrana si sa se inmulteasca. Se spune ca noi datorita gandirii am depasit acest stadiu si am adus in prim plan un lucru nou. Prin ceea ce facem incercam sa atragem cat mai multe persoane in activitatea noastra – persoane care sa ne aprecieze. Avem nevoie de aprecierea celuilalt de aceea ne dezvoltam cat mai multi prieteni( ei trebuie sa aiba scopuri si idei comune cu ale noastre).  Ne place sa credem ca avem un scop in viata. In perioada moderna acest scop este legat indisolubil de un bun ce ne permite accesul la restul de placeri. Anticipati care este acel bun: Banul. El aduce onoare, respect, ura si cam tot ce ne inconjoara. Hei dar asta este valabil doar in cazul multimii. O parte dintre noi dorim un alt lucru si anume sa transcedem timpul si sa ramanem in istorie( adica, nemurirea). Asta ar fi scopul suprem al existentei ce este rezervat unei minoritati.
              Care este legea ce guverneaza functionarea societatii noastre?
              As putea spune, inca , selectia naturala.  Ea este valabila de la aparitia vietii pe Pamant. Astfel numai formele de viata ce s-au adaptat si au reusit sa beneficieze de anumite conditii au reusit sa supravietuiasca. Descoperirile tehnologice stopeaza o parte din selectia naturala prin acordarea unor wild-carduri unor fiinte ce, natural, nu ar avea cum sa supravietuiasca. Si de aici totul este dat peste cap. Haosul este creat deoarece combinatiile posibile sunt mult mai mari deoarece un numar ridicat de indivizi duce la o crestere impredictibila spre zone netainse pana acum. Evolutia are nevoie mereu de o reasezare numita, sa zicem, revolutie. Asa ca viitorul nostru( ma refer la specia noastra) devine, treptat, tot mai imprevizibil si greu pronosticabil.
            Si ai putea adauga tu – Si ce daca?
Sursa imagine: Wikimedia

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.