Telefonul meu de zi cu zi / așa numitul daily driver este Galaxy Note20 Ultra din 2020. Așa că atunci când Samsung a lansat Galaxy S22 Ultra pot spune că am fost curios să descopăr despre ce este vorba, nu de alta, dar la 2 ani distanță ar fi cazul să fac un upgrade spre o generație mai recentă.

Galaxy S22 Ultra reprezintă și contopirea gamei Note în seria S. Stylus-ul a fost adus pe un smartphone din seria S, iar smartphone-urile pliabile sunt direcția nouă pe care compania sud-coreeană mizează puternic de o bună perioadă de timp.

Este clar că avem cel mai bun smartphone Samsung lansat până acum, dar îl putem considera a fi cel mai bun smartphone anunțat în 2022?

Ambițiile Samsung sunt de a furniza un veritabil vârf de gamă, un produs care să impresioneze de la design și până la rezultatele oferite de camera foto și video, funcții software integrate + suport pe termen lung.

Am găsit mai multe puncte PRO pentru Galaxy S22 Ultra și m-aș referi la:

  1. Stylus integrat – mai bun ca niciodată, timp de răspuns de 2.8ms și un feedback de-a dreptul excelent. Încă de la Note20 Ultra mi se pare a fi de-a dreptul excelent ca feeling, nicio diferență față de un instrument de scris convențional. Plus că în mâinile unui persoane cu talent face de-a dreptul minuni prin ceea ce descoperi la sfârșit;
  2. Cel mai bun display din piață – dacă nu este cel mai bun, printre cele mai bune. Mă uitam că până și față de Galaxy Note20 Ultra se simte o diferență vizuală pe partea de display. Avem un panel Dynamic AMOLED 2X cu luminozitate ce urcă în peak până la…, 1750 nits, rezoluție 3088 x 1440 pixeli, 500 ppi și protecție Corning Gorilla Glass Victus+. Îl poți customiza după cum dorești din meniul dedicat ascuns în secțiunea Setări.
  3. Sunet ce impresionează – nu distorsionează la volum maxim, claritate, amplitudine ridicată și bass din plin (indiferent că discutăm de difuzoarele stereo, ce livrează pe USB Type-C sau pe bluetooth 5.2);
  4. Samsung DeX + Samsung Wireless DeX – precum stylus-ul discutăm despre o funcție nișată. L-am folosit ocazional, dar mi se pare o direcție bună de dezvoltare. Smartphone-urile au multă putere de procesare și pot să facă mai mult față de cee ce suntem obișnuiți, pot fi transformate în desktop PC-uri ad-hoc;
  5. Cel mai bun suport software din universul Android – 4 ani de update-uri spre cele mai noi iterații Android + suport firmware oferit în regim lunar. Ceea ce Samsung oferă aici deja excede până și seria Pixel de la Google. Arată că Samsung față de ceilalți jucători Android și-a făcut temele. Pe Note20 Ultra sunt obișnuit ca lună de lună să vină patch-urile de securitate + firmware actualizat OTA;
  6. Rezultate excelente la nivel de cameră foto și video. Îl depășește pe Note20 Ultra și o diferență vei simți imediat, atât pe timp de noapte, dar mai ales la fotografiile de tip tele. Este și unul dintre principalele motive pentru care mă voi orienta spre Galaxy S22 Ultra de prin vară;
  7. Design și materiale din categoria premium. Modulul camerei principale nu mai este așa intruziv precum la Note20 Ultra, rezolvaseră o parte din problemă la S21 Ultra, dar acum nu prea îl mai poți critica aici. Au pus stlyus și nu au sacrificat capacitatea bateriei, alt element ce-l consider important.

Aș putea aminti și de Exynos 2200 dezvoltat pe 4nm, 5G + Wi-Fi până la 6e, USB Type-C 3.2, dar este o mutare logică în a găsi implementat unul dintre cele mai bune chipseturi din piață.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.