Vanced cred că este cea mai folosită aplicație third-party pentru YouTube. Recunosc că am încercat aplicația pe un smartphone Huawei pentru că se discuta în continuu în secțiunea de comentarii și trebuia să am idee despre ce este vorba.

Recunosc că mă așteptam ca mișcarea Google a venit ceva mai târziu față de așteptările mele.

Google pierdea bani cu Vanced:

  • cei pe care ar fi trebuit să-i încaseze din rularea reclamelor (ce fie vorba între noi au devenit din ce în ce mai intruzive, ajung ocazional pe unele linkuri din browser și este o adevărată nebunie);
  • sumele pe care le pierde de la abonamentele pe care ar fi putut să le vândă spre a preveni rularea ad-urilor.

Așa că mutarea companiei americane nu mi se pare deloc o surpriză, doar din perspectiva timpului în care a fost făcută – ceva cam târziu.

Google a trimis dezvoltatorilor Vanced o scrisoare de tipul încetează și renunță. Am tradus așa din pix, dar subînțelegeți despre ce este vorba. Aceștia au decis să stopeze dezvoltarea, iar linkurile de download urmează a fi scoase.

Cred că .apk-ul se va găsi în continuare pe site-urile dedicate, iar funcționarea Vanced va mai merge o perioadă. Asta până când Google va face o modificare prin API și Vanced nu va mai lua conținut YouTube.

Update: Numărul de like-uri și comentarii este mai mare pe pagina de Facebook a site-ului, dar asta pentru că majoritatea utilizatorilor preferă ca interacțiunile să fie private și nu publice. 

Sursa: TheVerge.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.