Tablete

A fost lansată în urmă cu câteva zile și reprezintă prima tabletă completă a taiwanezilor. HTC Flyer rula Android 2.3 Gingerbread și avea un procesor single core de 1.5 GHz. HTC Jetstream se aseamănă cu restul tabletelor HoneyComb ca dimensiune a ecranului, sistem de operare. Oare aduce și ceva în plus?

– ecran touch de 10.1 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli;

– procesor dual-core la 1.5 GHz, 1 GB RAM, 32 GB memorie internă și microSD de până la 32 GB;

– Android 3.1 HoneyComb;

– 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, Wi-Fi b/g/n, jack de 3.5 mm, miniUSB;

– cameră de 8 Megapixeli cu dual-LED flash și autofocus, cameră secundară de 1.3 Megapixeli;

– baterie de 7.300 mAh, 709 grame și 13 mm grosime

Rulează Android 3.1 HoneyComb, deși între timp a fost lansat și 3.2. Bănuiesc că și HTC va face update-ul la versiunea mai nouă. Are peste 700 de grame și o grosime de 13 mm. Datele amintite mai sus mă duc cu gândul la  Asus Transformer sau Motorola Xoom. Să vedem dacă HTC va reuși să vândă multe tablete Jetstream.

Observ direcții diferite în ce privește dezvoltarea unei tablete HoneyComb. Soluția clasică este la Motorola Xoom sau Acer A500. Asus Transformer uimește prin versatilitate și posibilitatea de a deveni un netbook ad-hoc plus o autonomie ridicată. Samsung se apropie mai mult de Apple prin greutatea și grosimea redusă a tabletelor sale. Galaxy Tab 7.7 a ajuns să coboare sub 8 mm grosime. Toshiba a început clasic cu Thrive și acum cu AT200 se apropie de Galaxy Tab 10.1.

Lipsesc doar volumele ridicate de vânzări.

Categorii: htctablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.