Huawei a intrat pe piața brățărilor inteligente din nișa low-cost. Compania chineză își dorește prin Color Band A1 să-și facă clienții de telefoane Huawei și nu numai să opteze pentru gadgetul lor, unul care se individualizează prin design și funcții încorporate față de concurența directă.

Specificații Huawei Color Band A1

specificatii-huawei-color-band-a1

Sunt două versiuni de Color Band în ce privește designul – plastic sau piele. Am testat brățara din plastic, cea din piele costă dublu în China față de A1-ul din plastic.

huawei-colourband-a1-1

Huawei Color Band A1 în versiunile ce folosesc curea din piele;

huawei-colourband-a1-2

Huawei Color Band A1 în edițiile ce merg pe curea din plastic;

Design

huawei-color-band-a1-10

În pachet dați de brățară + adaptorul ce permite încărcarea pe microUSB. Are prindere magnetică. Trackerul este metalic, iar cureaua din plastic îl acoperă. Inițial ai impresia că nu poți schimba cureaua, dar ulterior am remarcat că poți face asta destul de simplu. Nu cred că Huawei comercializează accesorii pentru A1 în mod separat. Avem o textură plăcută, o curea ce se pliază pe diferite dimensiuni ale mâinii utilizatorului, prindere solidă. Nu am avut impresia că s-ar putea să pierd dispozitivul, fără să-mi dau seama.

Dispune de certificare IP57 în ce privește contactul cu apa și praful. Adică poți purta Color Band A1 când speli vasele sau prin ploaie, dar nu-i gândită pentru imersie totală / înot sau când ești la duș.

În partea superioară se remarcă LED-ul ce se aprinde când încarci dispozitivul, când primești un apel sau notificări. La interior se află cei doi pini ce se conectează cu adaptorul din pachet. Pe fitness tracker-ul metalic se află logo-ul Huawei + Made in China – Model: AW600.

Funcționare

huawei-color-band-a1-4

Porniți bluetooth-ul pe smartphone, realizați conexiunea cu brățara fitness,  descărcați aplicația Color Band A1 din Google Play  sau App Store.

Ce monitorizează Color Band A1?

  • contorizează numărul de pași și distanța parcursă, caloriile arse, timpul în care te-ai deplasat;
  • capabil să analizeze somnul și să stabilească când ai dormit profund, ușor sau te-ai trezit;
  • senzor UV pentru monitorizarea radiațiilor solare;
  • notificări legate de apeluri, mesaje primite, alarme.

Setările inițiale pe Huawei Color Band A1;

Pe ecranul de start în aplicație de Android ai detalii legate de numărul de pași și distanța parcursă, structura pe mers, alergare sau ciclism, obiectivul prestabilit și când la sută ai efectuat în momentul respectiv.

În colțul din dreapta sus ai acces spre profil – informații personale (sex, înălțime, greutate, data nașterii), în colțul din stânga sus ai acces la detalii legate de brățară și setările aferente (nivelul bateriei, posibilitatea de a seta să vibreze pentru apelurile și mesajele primite, alarmă, găsești brățara, resetare la datele din fabrică etc).

Când vrei să ai detalii complexe apeși pe Antrenament și acolo ai mai multe informații structurate pe capitole distincte: Antrenamentul propriu-zis pe ore și activități desfășurate, Somn și UV. Poți să privești evoluția pe lună și să partajezi date spre social media (WeChat, Facebook, WhatsApp, Line, Twitter, VK).

Screenshots cu aplicația dedicată – Color Band A1 pentru Android;

În ce privește colectarea datelor aș putea spune că are tendința spre a colecta puțin mai mult față de ceea ce ai realizat. 

Autonomie

Huawei declară că poate atinge peste 30 de zile în stand-by. Am folosit dispozitivul și certific că dacă-l folosiți în ritm intensiv se duce fără problemă la peste două săptămâni. Charger-ul din pachet nu-l vei folosi prea des cu Band A1. Autonomia nu este o problemă pentru brățara companiei chineze.

Preț

Huawei Color Band A1 – 249 lei la eMAG, coboară și la 199 lei prin oferta altor magazine online – iLEXgsm spre exemplu.

Concluzii

huawei-color-band-a1-7

Color Band A1 este un fitness tracker gândit de la bun început să meargă și spre zona de fashion, dar fără a uita funcțiile specifice. Sper ca A2-ul să vină cu display, iar prețul lui A1 să devină ușor mai temperat în timp. A fost oferit la pachet cu P9 Lite, pentru cei ce și-au cumpărat telefonul în septembrie 2016.

PRO

  • diferite variante de culoare, mult mai ușor de accesorizat cu hainele pe care le porți;
  • aplicația de iOS și Android ce o consider a fi ușor de parcurs, stocare în cloud a datelor pe termen nedeterminat;
  • autonomie decentă.

CONTRA

  • notificări doar pentru apeluri, mesaje sau alarmă, fără WhatsApp, Facebook etc;
  • nu dispune de certificare în ce privește rezistența la apă în imersie totală;
  • ușoară tendință în a colecta puțin mai mult față de cât ai parcurs în timp real, dar asta se poate corecta în timp prin update de firmware pe baza feedback-ului adunat de la startul vânzărilor.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.