Nu am avut până acum probleme cu încărcătoarele de la laptopuri. De la serviciu am un HP  Compaq 6710b şi de trei ani de zile “micuţul” de pe care scriu pe blog este un Asus X51 Rseries. HP-ul nu îmi face probleme cu bateria, dar X51 Rseries după o utilizare îndelungată a ajuns să mai ţină aproximativ 30 – 40 minute. De vină este şi faptul că nu scoteam laptopul din priză, din comoditate şi aşa bateria a fost forfecată în continuu. 
În cele ce urmează vă recomand un site unde găsiţi orice fel de încărcător laptop şi cu siguranţă se va regăsi pe acolo şi modelul dumneavoastră. 
Presupun că este mai ok să cumperi modelul original decât să alegi un încărcător cu mufe ce acoperă tot spectrul. Mi-au explicat mie nişte prieteni că este vorba de amperaj şi alte chestii tehnice care mi-au scăpat deoarece discuţia a avut loc pe la mijlocul lui 2010. O recomandare ar fi – încărcător laptop HP. Cred că sunt toate seriile produse de compania americană. 

Util ar fi ca şi în domeniul notebookurilor sau laptopurilor să fie ca la telefoanele mobile unde Uniunea Europeană a impus ca din 2011 să fie acelaşi tip de încărcător pe microUSB. Ar fi o idee bună? 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.