Smartphone

Se pare că Intel şi-a dat seama în cele din urmă că are nevoie de o prezenţă consistentă pe piaţa smartphone-urilor şi a tabletelor dacă vor să conteze şi pe viitor în piaţă. Se cunoaşte faptul că la un moment dat lucrau cu Nokia spre a dezvolta platforma MeeGo, dar Nokia a făcut o schimbare de macaz şi a luat-o spre Microsoft şi al său Windows Phone ce li s-a părut mai ofertant.

Intel pregăteşte o tabletă şi un smartphone pentru anul ce va să vină. Bănuiesc că lucrează cu seriozitate spre a nu se trezi în situaţia HP cu al său webOS ce promitea multe şi care acum a devenit open source şi fără un viitor clar. Sistemul de operare pe care-l vor pune pe produsele lor va fi Android. Google a dezvoltat un produs software mobile ce a ajuns într-un timp scurt la o oarecare maturitate, dar mai ales se bucură de o aderenţă fără precedent în piaţă. S-a ajuns la valoarea de 700.000 de telefoane Android activate zilnic.

Procesorul Intel pentru device-uri mobile foloseşte un singur chip şi s-a lucrat intens la eficacitatea din punct de vedere al tandemului baterie – procesor. Intel Atom era foarte gurmand. Numele de cod pentru procesorul cel nou este Medfield. Nu ştiu dacă va ajunge să se bată de la egal la egal cu tehnologia ARM, dar vom vedea în 2012 sau în 2013. Piaţa este extrem de selectivă şi mai ales, competitivă.

Prototipul testat în dot com era similar în dimensiuni cu iPhone 4 şi experienţa oferită s-a dovedit a fi plăcută. Era capabil să ruleze filme la calitate blu-ray şi browsing foarte fluent.

Sursa: technologyreview.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.