”AI sau inteligența artificială este un domeniu care se concentrează pe crearea de sisteme care să imite inteligența umană. Acestea pot fi utilizate în diverse domenii, cum ar fi jocuri, cercetare medicală sau chiar în fabricarea de bunuri de consum.

AI-ul a fost dezvoltat în anii 1950, când cercetătorii au început să exploreze modalitățile de a face ca mașinile să gândească și să acționeze ca oamenii. Una dintre primele mașini AI a fost considerată una dintre cele mai complexe, și anume, computerul Deep Blue, care a învins campionul mondial la șah, Garry Kasparov.

De-a lungul timpului, AI-ul a devenit tot mai sofisticat, iar astăzi, sistemele AI sunt capabile să rezolve probleme complexe și să ia decizii care să imite inteligența umană. De exemplu, unii oameni de știință lucrează la dezvoltarea de AI care poate fi utilizată în domeniul medical pentru a face diagnosticări precise și a identifica boli mai eficient decât oamenii.

În ciuda avantajelor evidente ale AI-ului, există și preocupări cu privire la modul în care poate afecta locurile de muncă ale oamenilor. Mulți oameni se tem că AI-ul va lua locuri de muncă ale oamenilor în unele domenii, ceea ce va crea șomaj și probleme sociale.

Cu toate acestea, majoritatea experților cred că AI-ul va crea, de fapt, mai multe locuri de muncă decât va distruge. De exemplu, dezvoltarea de noi sisteme AI va necesita oameni cu abilități specifice și cunoștințe tehnice, ceea ce va crea noi oportunități de muncă.

În general, AI este un domeniu fascinant care a făcut progrese semnificative în ultimii ani și care are potențialul de a schimba modul în care trăim și lucrăm.”

În anul 2019, Bill Gates declara că suntem departe de a avea inteligență artificială   (AI) adevărată, atâta timp cât un robot nu poate citi o carte. Ați observat ghilimelele de mai sus? Paragraful reprezintă răspunsul la solicitarea “scrie-mi un articol despre AI”, formulată pe deja celebrul chatGPT.

Se pare că poate citi, scrie rezumate, poezii și chiar soft (pe lângă multe altele). De acum, atunci când citim un articol pe net ne va fi foarte greu să descoperim dacă este creație umană.

Oare reprezintă o evoluție pentru generațiile următoare?

Categorii: software

Despre autor

Cosmin Pană

Este pasionat de automobile, soluții de energie verde și..., case pe structură de lemn. Așa că deja anticipați care sunt nișele de care se va ocupa pe site.