La evenimentul Vodafone în care vedete au fost iPhone 7 și 7 Plus s-a făcut și o tragere la sorți, iar ca premiu a fost oferit un voucher de aprox. 745 euro / prețul de listă al lui iPhone 7 în varianta cu 32 GB spațiu de stocare. Mă rog, cu voucher-ul respectiv putea fi cumpărat orice smartphone din oferta Vodafone. 

Norocul a făcut ca eu să câștig voucher-ul și am ales să plătesc diferența pentru un iPhone 7 Plus. Asta pentru că este un produs pe care îmi doream să-l testez pentru site și se obține destul de greu, dar și pentru a studia mai bine cum se descurcă ansamblul dual de senzori implementat pentru camera principală. Cred că este și primul iPhone Plus pe care am ocazia să-l văd la lucru.

Am optat pentru un iPhone 7 de 32 GB în varianta Black.

În pachet dați de instrucțiuni de utilizare, agrafa pentru slotul nanoSIM, abțibild-urile Apple, adaptor de la portul lightning la jack de 3.5 mm, căști in-ear pe port lightning, încărcător și cablu ce permite conectarea la PC, dar și încărcare smartphone-ului.

iPhone 7 Plus nu are jack de 3.5 mm și nici buton fizic central. Portul lightning a devenit all-in-one: conexiune la PC pe fir, încărcare a acumulatorului, jack ad-hoc pentru căști. Butonul Home are feedback haptic și necesită o perioadă de acomodare, poți seta trei nivel pentru feedback-ul pe care să-l primești la apăsare. Pot să spun că momentan nu m-am obișnuit cu el, mult mai natural era Home-ul fizic ce culisa puțin în carcasă. Probabil că așa au mai scutit și pe partea de service, controlul vechi având o durată de utilizare / uzare etc.

unboxing-iphone-7-plus-6

Ca dimensiuni, iPhone 7 Plus este uriaș și asta pentru că raportul display / corp nu-l avantajează în niciun fel. Aproape că are dimensiunile lui Nexus 6P care la rândul său nu epatează în ce privește acest raport ( difuzoare frontale, margini generoase etc). Ar fi cazul ca Apple să revizuiască Plus-urile și să-l facă ceva mai mic. Ar putea în 7 Plus-ul din 2016 să integreze un display de 5.7 – 5.9 inch, fără nicio problemă.

Mai multe detalii în zilele următoare. Revin cu fotografii și materiale video făcute cu iPhone 7 Plus, am și un GALAXY S7 prin casă și fac articole comparative.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.