Razer a lansat o cameră web atașabilă despre care spune că este cea mai performantă pentru conferințe și streaming. Se numește Kiyo Pro, iar specificațiile + tehnologia încorporată le găsiți descrise în materialul de față.

În contextul dat de pandemia de covid-19 aș spune că piața de camere web a crescut în mod substanțial, iar pe segmentul premium mai că nu ai ce să alegi. Îmi amintesc că acum ceva timp am căutat camere web pentru școală  (folosite pentru evaluarea națională de la clasa a VIII-a), iar Logitech C920 mi s-a părut a fi cea mai bună.

Razer prin Kiyo Pro urcă în altă categorie de preț – 209.99 euro / aprox. 1000 lei vs 400 lei cât costă Logitech-ul amintit.

Razer Kiyo Pro folosește un senzor CMOS de 2.1 Megapixeli cu tehnologia STARVIS ce i-ar permite să ofere o calitate bună și în condiții de lumină scăzută. Filmează 1080p cu până la 60 fps, fotografiile sunt la maxim 1920×1080 pixeli.

Câmpul de vizualizare poate fi setat la 80, 90 sau 103 grade. Există opțiunea de a monta camera web pe o plăcuță ajustabilă L-shape sau chiar pe trepied. Sunetul este înregistrat stereo, 16bit și 48KHz, model de captare omnidirecțional. Se conectează la un laptop sau PC pe USB 3.0, iar lungimea cablului este de 1.5 metri.

Unghiurile pe care le acoperă camera web Razer Kiyo Pro;

Razer vorbește în comunicat despre faptul că Kiyo Pro este capabilă să înregistreze la 1080p 60 fps necomprimat cu un grad de detaliu de neîntrecut. În modul HDR 30 fps se ajustează automat în timp real în funcție de zonele care sunt subexpuse sau supraexpuse. Afirmă că modul cu încadrare la 80 grade este perfect pentru cei ce fac streaming (încadrează fața).

Pentru cine face streaming aș spune că s-ar putea să avem un produs conceput bine, în contextul în care Razer iese în evidență prin accesoriile sale de gaming și presupun că au adunat mult feedback înainte de a lansa camera web. Mai ales când o și poziționezi la aprox. 1000 lei.

De fapt întreaga cheie a lui Kiyo Pro stă în modul în care înregistrează, calitatea materialelor video pe care le livrează în sesiunile de streaming. Pentru că dacă ne uităm strict la specificațiile sale mi se pare destul de departe de ideea de cea mai performantă cameră web de conferințe și streaming. Debutează în oferta magazinelor din primul trimestru a lui 2021. Toate detaliile sunt pe site-ul producătorului.

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.