Smartphone

LG ne-a pregătit un smartphone pe segmentul high-end. Se numește LG G2 și va intra în luptă directă cu Samsung GALAXY S4, HTC One sau Sony XPERIA Z. Să trecem în revistă care-i sunt specificațiile hardware:

– display True-HD IPS+ LCD de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 424 ppi, protejat cu Corning Gorilla Glass 3;

– procesor Qualcomm Snapdragon 800 quad-core la 2.26 GHz, Adreno 330 GPU, 2 GB memorie RAM, 32 GB spațiu de stocare și fără slot pentru microSD;

– Android 4.2.2 Jelly Bean;

– 4G cu viteze de până la 100 Mbps în download, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB cu MHL, USB host, USB OTG, A-GPS și GLONASS, radio FM cu RDS și stereo;

– 13 Megapixeli, autofocus, LED flash, geo-tagging, detectare a feței, stabilizare optică de imagine, HDR, filmează la 1080p cu 60 fps, HDR, sunet stereo la înregistrările video, stabilizare video, cameră frontală de 2.1 Megapixeli ce filmează la 1080p cu 30 fps;

– baterie de 3000 mAh, 143 gr. și 8.9 mm grosime.

Îți dai seama de la prima vedere a specificațiilor că LG nu a făcut rabat și a pus ce este mai bun la momentul actual, de la display FHD de 5.2 inch, procesor Qualcomm Snapdragon 800 ce stabilește referința pe zona de top în domeniul testelor benchmark și până la acumulatorul încorporat de 3000 mAh.

Interesant este că LG G2 nu are niciun control în partea frontală și nici pe lateral. Aici mă refer la taste capacitive sau butoane pentru reglarea volumului, power etc. Au poziționat un singur astfel de buton pe spatele telefonului, sub senzorul de 13 Megapixeli al camerei foto. Este un all-in-one buton cu rol în pornirea / oprirea telefonului,  Quick Memo, reglarea volumului. Blocarea / deblocarea ecranului de 5.2 inch se va face prin dubla apăsare a display-ului, un feature pe care LG îl va promova pe smartphone-urile sale de top.

Au customizat Android 4.2.2 Jelly Bean destul de mult. Fiecare producător hardware încearcă să se diferențieze de concurență prin tot felul de funcții pe care le integrează pe smartphone. Motorola Moto X, HTC One sau Samsung GALAXY S4 au tot felul de add-on-uri la ce oferă Android 4.2 sau 4.3 Jelly Bean în stoc.

Pe de altă parte știți că LG nu aduce telefoanele sale de top într-un mod alert pe plan local. LG Optimus G Pro nu a ajuns a fi importat oficial nici la peste șase luni de la lansarea oficială. Nu cred că vom vedea LG G2 prea curând în România pe cale oficială. Bănuiesc că vor trimite un comunicat de presă în cursul zilei de astăzi și revin cu mai multe detalii.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.