LG G5 și Samsung GALAXY S7 au beneficiat de conferințe dedicate, în preambulul MWC 2016. Doar că Samsung a făcut un show total, prezentare cu conținut VR, Mark Zuckerberg pe scenă etc, iar LG a ales un eveniment mai restrâns. Când am întrebat echipa LG din țară de un loc disponibil, deja locurile alocate țării noastre erau ocupate.

Show-ul contează mai puțin, produsele în sine sunt cele care urmează a trasa viitorul LG și Samsung pe segmentul telefoane premium. LG se luptă să devină un concurent serios pe acest segment, dar G4, G3 și G2 nu au reușit a pune probleme serioase lui S6 / S5 / S4 de la Samsung. Pe de altă parte, Samsung și-a adjudecat poziția no. 1 pe telefoane Android de top, deja de la primul Samsung GALAXY S, iar concurentul său direct nu rulează Android, iPhone-urile sunt coșmarul sud-coreenilor, bineînțeles, cu ghilimelele de rigoare.

LG G5 vs Samsung GALAXY S7 – bătălia specificațiilor hardware;

specificatii-LG-G5-vs-Samsung-GALAXY-S7
LG G5 – PRO și CONTRA;

O să trec peste design, care fie vorba între noi este subiectiv, discutabil etc. Elementul central de atracție îl reprezintă faptul că LG G5 face primul pas în direcția smartphone-urilor modulabile, ai acces la baterie, dar prin parteneriate pe care LG sunt sigur că le va încheia în viitor pe lângă ce au lansat ei cu Bang & Olufsen, vom vedea diverse module ce vor aduce un plus de versatilitate lui G5.

Strict pe partea hardware, LG G5 nu-i este inferior lui S7 (ambele folosesc un procesor Qualcomm de ultimă generație, cu 4 GB RAM și spațiu de stocare ce merge a fi suplimentat cu un microSD).
LG-G5

LG G5 – început de smartphone modular;

LG plusează cu două camere foto + modul dedicat ce încorporează și o baterie suplimentară de 1200 mAh. Nu trag concluzii legat de captura foto și video, aștept debutul comercial și testele făcute ca atare. Totuși, s-ar putea ca Samsung ce merge pe o soluție ușor convențională, cu o dimensiune a pixelului mai mare să se descurce mai bine în situațiile în care lumina ambientală nu este suficientă.

PRO – hardware de top, slot amovibil & plus de versatilitate oferit de accesoriile ce merg a fi achiziționate separat, mă aștept la surprize plăcute și de la ansamblul de camere foto și video;

CONTRA – baterie mică, design discutabil, interfață grafică ușor îmbătrânită.

Samsung GALAXY S7 – PRO și CONTRA;

Samsung nu a făcut o revoluție, așa cum a procedat LG la trecerea de la LG G4 la LG G5. A mers pe o evoluție a unui smartphone apreciat ca nivel de finisare, atenție la detalii etc. Mi se pare logică mutarea lor, oricum S6 & S6 Edge arată premium. Personal, nu-mi place spatele din sticlă pentru că adună amprente, ai nevoie să-i acorzi o grijă suplimentară etc. Pe de altă parte, reflecțiile pe care le oferă spatele lui S7 și S7 Edge atrage privirile și un exclamațiile de uimire ale celor din jurul tău.

Au adăugat 2 elemente – cheie, intens cerute de către cei dornici să achiziționeze un S6: slotul pentru cardurile microSD de până la 200 GB și rezistența la contactul cu apa și praful, prin protejarea componentelor interne, fără căpăcele din plastic pentru jack-u de 3.5 mm sau portul microUSB.

Samsung Galaxy 7 Silver Front

Samsung GALAXY S7 nu se teme de contactul cu apa;

Aveau cel mai bun senzor foto și video pus vreodată pe un smartphone și uite că tot și-au dorit să facă o îmbunătățire majoră la acest capitol, senzor ce coboară de la 16 la 12 Megapixeli cu f/1.7, cameră frontală cu deschidere f/1.7, speranța Samsung este ca în acest mod să ofere un plus la fotografiile făcute în condiții low light.

PRO – hardware de top, rezistență la contactul cu apa și praful, cameră ce promite fotografii de calitate și când luminozitatea ambientală este redusă;

CONTRA – nu se oferă acces la baterie, spatele din sticlă adună amprentele rapid.

Care ar fi alegerea mea pe baza primelor impresii?

Samsung GALAXY S7.

Apropo, S7 nu se adresează celor ce folosesc un S6, mai degrabă posesorilor de GALAXY S5, alte modele, celor dornici de un smartphone premium, Personal, dacă aș avea un S6 sau S6 Edge nu aș face pasul spre modelele mai noi.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.