Samsung este un gigant ce produce de la automobile (în Coreea de Sud) și până la componente pentru smartphone-uri, mașini de spălat etc. Au venit în România pe o nișă nouă pentru compania sud-coreeană: purificatoare de aer.

Poluarea din București, dar și din alte orașe este destul de mare (m-aș referi în special la poluarea adusă de automobile). De aici și apetența românilor pentru purificatoarele de aer. Samsung încearcă să intre pe această nișă cu noua linie de produse.

Sunt 5 purificatoare:

  1. Samsung AX9500 Cube – folosește o tehnologie patentată denumită Wind-Free ce dispersează aerul curat prin 60.000 de micro-spații (de aici și un nivel de zgomot redus). Forma purificatorului se dorește a fi modernă, cubică, finisaj metalic. De notat ar fi designul modular, două AX9500 se pot atașa și detașa cu ușurință, în funcție de necesități. Senzorul încorporat monitorizează particulele mici de sub 1.0㎛, rezultatele privind nivelul de poluare pe PM 1 / 2.5 / 10 sunt reprezentate pe afișajul numeric EasyView;
  2. Samsung AX7500 – influxul de aer este frontal, a fost conceput spre a acoperi o întreagă încăpere din colț în colț, când procesul de purificare se încheie, aerul ajunge a fi dispersat prin 3 fante de ventilație;
  3. Samsung AX5500 – idem privind procesul de dispersie al aerului curat cu modelul AX7500. Rata de livrare a aerului curat este de 467 metri cubi pe oră. Și aici este un senzor laser PM + afișaj numeric în ce privește calitatea aerului. Roțile sunt ascunse și permit mutarea facilă, informațiile legate de calitatea aerului sunt afișate printr-un indicator în 4 culori;
  4. Samsung AX3300 AX40 – senzori de praf și gaz și modurile de operare sunt optimizate în mod automat;
  5. Samsung AX3000 AX34 – filtru HEPA + Sleep Mode, senzori pentru praf și gaz cu indicare a nivelului de poluare în 4 culori.

Modelul AX9500 Cube permite și controlul prin Wi-Fi / Smart Things.

Declarație oficială:

Suntem extrem de bucuroși că putem lansa gama de purificatoare Samsung și în România, care vine în întâmpinarea nevoilor consumatorilor noștri pentru un aer cât mai curat în propriile locuințe. Tehnologiile încorporate în sistemele de purificare le permit purificatoarelor să capteze până la 99,97% din particulele de praf, ceea ce înseamnă că acestea vor face o reală diferență în orice locuință”, a declarat Victor Armășelu, Head of Consumer Electronics, Samsung România. 

Debutează din a 2-a jumătate a lunii iulie, iar mai multe detalii găsiți pe website-ul dedicat.

Mi-aș permite să aduc o notă personală. Nu locuiesc în București, dar sunt conștient că poluarea este destul de serioasă și în orășelul meu (tranzitat de către sute de autocamioane în regim zilnic). Primul meu purificator de aer ce l-am folosit o bună perioadă de timp a fost Sharp FP-F30EU-H. Marea sa problemă era dată de faptul că nu-ți oferă informații legate de poluarea din spațiul în care se află. Te bazezi pe simțurile tale în ce privește pornirea lui, modurile de operare etc.

Am cumpărat unul și pentru birou, de data aceast am ales un Xiaomi Mi Air 2H. L-am pornit o singură dată, am instalat aplicația de smartphone și cam atât. L-am pus în husa cu care vine și acolo a rămas.

Ce experiențe aveți în ce privește purificatoarele de aer?

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.