Notebook

În ultima săptămână am avut în teste un laptop de mare performanță – modelul Maguay MyWay X170x. Datele tehnice și un scurt unboxing – aici și primele impresii. Vorbim de un laptop ce vrea să puncteze în zona de top a segmentului și reușește cu brio.

1. Design, ecran și sunet

Atunci când l-am desfăcut din cutie am dat de un uriaș și impresia a rămas acceași și la o săptămână distanță. Culoarea utilizată integral este negru. Carcasa este lucioasă, dar nu adună praful sau amprentele. Ecranul beneficiază de tehnologia LED backlit cu o rezoluție 1920×1080 pixeli și diagonală de 17.3 inch. Se vede foarte bine din aproape orice unghi. În ce privește dispunerea conectorilor avem în lateral stânga: RJ45, două porturi usb 3.0, usb 2.0, slot pentru carduri SD. Pe dreapta dați de port usb 2.0, patru jackuri de 3.5 mm pentru conectarea unui sistem audio, dwd-rw. În spatele dați de HDMI, D-SUB și mufa pentru încărcătorul ce cântărește cu siguranță peste 1 kilogram.

Butonul pentru pornirea lui Maguay MyWay X1701x este poziționat sub display deasupra tastelor împreună cu cel de activare rapidă a bluetooth sau wi-fi.

2. Hardware

Procesorul este Intel Core i7, quad core la 2. Ghz, 8 GB RAM și poate suporta până la 16 GB RAM, 2 HDD-uri de 500 GB, placă video Nvidia GTX 460M de 1.5 GB DDR5 și s-a descurcat exemplar rulând Crysis 2 la nivel maxim fără nicio problemă. Ca și performanțe grafice doar laptopuril special concepute pentru gaming îl pot întrece.

3. Sistem de operare

A venit în versiunea de test cu Windows 7 Professional și s-a descurcat magnific. Rulează toate programele cu putință și asta se datorează faptului că are o arhitectură extrem de puternică de la procesor până la tehnologia privind sunetul. Windows 7 este un produs matur ce acum este și arhicunoscut având vechime în piață. S-au vândut zeci sau chiar sute de milioane de licențe asigurând Microsoft și devenind unul dintre cele mai de succes sisteme de operare ale companiei. Acordă un punctaj relativ de 5.9 lui Maguay X1701x.

4. Conectivitate

Este accesorizat cu o serie întreagă de conectori: Wi-Fi în cele trei standarde b/g/n, bluetooth, HDMI, 2 porturi usb 3.0, 2 porturi usb 2.0, D-SUB, slot pentru carduri SD, dvd-rw. Se poate reproșa faptul că nu au pus o unitate blu-ray, dar pe plan local acest standard este adoptat destul de greu și la cât s-au dezvoltat serviciile de cloud în ultima vreme nu te mai interesează să ții pe acasă zeci de discuri chiar și blu-ray cu filme.

5. Tastatură și touchpad

Tastatura este aproape de perfecțiune. Este un pic mai dură și cu un joc redus al tastelor. Te adaptezi repede și în ultimele două zile l-am folosit intens în activitatea de blogging. Touchpadul ar fi trebuit să fie mai mare, mă uitam de discrepanță este din acest punct de vedere între Maguay MyWay X1701x și MacBook Air ce aduce o zonă de touch cu adevărat uriașă față de dimensiunile netbookului. Cititorul de amprente este poziționat între click dreapta și stânga – o funcție utilă în mediul business și neutilizat pentru zona de home desktop.

6. Autonomie

Normal că puterea implică și un consum serios de energie. Maguay MyWay X1701x oferă în jur de 2 h – 2h și jumătate și nu știu dacă aș putea să-i cer mai mult. Mai ales că nu este un portabil cu care să pleci după tine ci unul care să-l ții pe birou și care să te ajute cu mare viteză în sarcinile pe care le ai de făcut în decursul zilei la serviciu sau acasă.

Concluzii

Maguay MyWay X1701x este un laptop extrem de puternic care se potrivește pe biroul unui director devenind un instrument de lucru foarte bine pus la punct. Prețul său este de 5.625 lei fără TVA și poate fi comandat de pe maguay.ro.

[nggallery id=77]

Categorii: notebookreviews
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.