Moto G32, G42 și G72 au sosit la review, iar Motorola ne-a spus doar că le vom găsi la prețuri atractive în viitorul apropiat. O să încep cu mezinul din această familie – Moto G32, un smartphone ieftin ce vine fără încărcător în pachet.

Are jack de 3.5 mm și slot pentru cardurile microSD, IPS cu rată de refresh de la până la 90Hz, cameră cu wide de 50 Megapixeli, dar mai bine să-i parcurgem specificațiile tehnice în detaliu.

Material video legat de Moto G32:

Specificații Moto G32:

🔵 display IPS de 6.5 inci cu rezoluție 2400 x 1080 pixeli, rată de refresh de până la 90Hz, raport display / corp de 85.4%, 405 ppi;

🔵 procesor Qualcomm Snapdragon 680 4G dezvoltat pe 6nm, 6 GB RAM și 128 GB stocare, slot pentru cardurile microSD;

🔵 Android 12 și upgrade spre Android 13 în viitor;

🔵 dual-sim, 4G, Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 5.2, difuzoare stereo cu Dolby Atmos, jack de 3.5 mm, NFC, USB Type-C 2.0, cititor de amprentă poziționat în lateral dreapta și localizare prin A-GPS, GLONASS și GALILEO;

🔵 50 Megapixeli cu f/1.8 și PDAF, ultrawide de 8 Megapixeli cu f/2.2 și unghi de 118 grade, macro / senzor pentru adâncimea de câmp de 2 Megapixeli cu f/2.4, LED flash, înregistrează video la 1080p cu 30 fps;

🔵 cameră de selfie-uri de 16 Megapixeli cu f/2.4 și înregistrează video la 1080p cu 30 fps;

🔵 baterie de 5000 mAh ce se încarcă la 30W, 184 gr. și dimensiuni de 161.8 x 73.8 x 8.5 mm.

Pachet și design

În cutie veți da de smartphone cu husă de protecție din plastic, agrafă pentru slotul combo (dual-sim sau single sim + microSD), ghid cu instrucțiuni de utilizare, certificat de garanție și cablu USB – USB Type-C. Lipsește încărcătorul de 30W pentru bateria de 5000 mAh.

Are sticlă în partea frontal, spate și structură de rezistență din plastic. Mi s-a părut a fi un telefon solid, iar materialele din care a fost fabricat sunt mai degrabă de telefon mid-range și nu neapărat de smartphone ieftin.

În partea superioară se află un microfon, pe lateral dreapta au adus butonul de pornire cu cititor de amprentă încorporat și reglarea volumului, la bază se află unul dintre difuzoarele principale cu certificare Dolby Atmos, portul USB Type-C și jack-ul de 3.5 mm. În lateral stânga a fost poziționat slotul combo.

Camera principală nu iese prea tare în evidență, iar modului mi se pare că protejează cei trei senzori destul de bine. Camera de 16 Megapixeli este adusă în partea de sus, într-un decupaj de tip bulină. Telefonul are o așa-numită bărbie în partea inferioară, dar raportul display / corp se află peste 85%.

Ecran, hardware și software

Display-ul IPS are 6.5 inci, rezoluție FHD+ și rată de refresh la 90Hz. Sunt trei opțiuni pe partea de refresh al display-ului: Automat, 60Hz și 90Hz. Nu are folie de plastic aplicată din fabrică peste ecran.

Nu am prea multe comentarii de făcut. Este un panel IPS ce nu impresionează neapărat prin luminozitate, iar cei dornici pot să-i ridice rata de refresh spre a se bucura de un plus de fluență în aplicații, jocuri etc.

La nivel hardware s-a optat pentru Qualcomm Snapdragon 680 4G, 6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare + opțiunea unui microSD care să extindă stocarea preinstalată. Este un chipset regăsit pe mai multe smartphone-uri din categoria entry și îl consider mai degrabă un urmaș al seriei 4xx.

Rulează Android 12 și va face pasul spre Android 13, cel puțin așa a promis Motorola. Sunt puține aplicații preinstalate, iar ce găsești față de un telefon Android AOSP sunt aplicațiile Moto, Dolby și Facebook. Aș spune că avem bloatware la minim.

Cameră foto și video

Are trei senzori:

  • wide de 50 Megapixeli cu f/1.8 și PDAF;
  • ultrawide de 8 Megapixeli cu f/2.2 și unghi de 118 grade;
  • 2 Megapixeli pentru macro și adâncimea de câmp cu f/2.4.

Interfața camerei foto și video:

Am făcut câteva imagini pe repede înainte, mai multe informații vor sosi în review-ul complet.

Concluzii inițiale

Moto G32 este un smartphone ieftin ce-l veți găsi în promoții interesante, în perioada imediat următoare. Vă ținem la curent cu ce a pregătit Motorola pentru liga sa entry formată din Moto G32, Moto G42 și G72.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.