Motorola ThinkPhone Smartphone

Nu cred că mai reprezintă o noutate pentru nimeni faptul că brandul Motorola aparține de ceva timp de Lenovo. Mi se pare ușor ciudat că abia acum compania chineză face primul pas în a dezvolta un smartphone care să profite într-o anumită măsură de notorietatea Lenovo. Iată că azi apare primul telefon Motorola ce face trimitere directă către gama Lenovo Think, pe care compania îl promovează drept companion perfect pentru un ThinkPad.

Încep prezentarea lui Motorola ThinkPhone prin a face câteva aprecieri legate de design. Aspectul nu este deloc ieșit din comun, accentul se pune pe o prezență business. Șasiul este din aliaj de aluminiu cu specificații din industria aeronautică, în timp ce spatele este realizat dintr-un compus cu fibră de aramidă ce se pare că este mai rezistent decât oțelul. Partea posterioară a Motorola ThinkPhone amintește imediat de unele dispozitive din seria ThinkPad X1 Carbon.

Motorola ThinkPhone

Corpul telefonului este rezistent la căderi pe beton de la o înălțime de până la 1.25 metri, iar certificarea IP68 garantează etanșeitate la praf și la apă cu o adâncime de până la 1.5 metri timp de până la 30 de minute.

Vedem întreaga listă cu specificații mai jos, acum aș vrea să amintesc de Moto KeySafe, un procesor separat care adaugă un nivel suplimentar de securitate prin izolarea PIN-urilor, parolelor și a cheilor criptografice, stocându-le într-un mediu rezistent la falsificare.

Iată câteva dintre funcțiile Think 2 Think, ce-l transformă pe Motorola ThinkPhone în cel mai bun prieten al unui laptop Lenovo din seria ThinkPad:

  • Conectare instantanee – Telefonul și PC-ul se conectează instant prin WiFi atunci când se află în apropiere.
  • Clipboard unificat – Transferă fără probleme textul copiat sau fotografiile recente, documentele scanate și clipurile video între dispozitive prin comanda „paste” în orice aplicație de pe dispozitivul de destinație.
  • Notificări unificate – Notificările de pe telefon apar instantaneu în Windows Action Center. Făcând click pe o notificare, se lansează automat pe ecranul PC-ului aplicația de telefon corespunzătoare.
  • File Drop – Funcție „trage și plasează” fișiere între ThinkPhone și PC.
  • Streaming de aplicații – Poate deschide orice aplicație Android direct pe un PC.
  • Webcam avansat – ThinkPhone poate fi folosit pe post de cameră web pentru toate apelurile video.
  • Hotspot instantaneu – Conectare la Internet printr-un singur click, direct de pe PC, pentru a profita de conectivitatea 5G a ThinkPhone-ului.

În plus față de cele de mai sus, se pare că Motorola și Microsoft colaborează pentru a adăuga capabilități push-to-talk prin intermediul tastei roșii a ThinkPhone. Astfel, utilizatorii vo putea să comunice instantaneu prin aplicația Walkie Talkie cu ajutorul Microsoft Teams.

Specificații detaliate Motorola ThinkPhone:

  • display P-OLED de 6.6 inch cu rezoluție 2400 x 1080 pixeli, aspect 20:9, rată de refresh de 144Hz, protecție Corning Gorilla Glass Victus, senzor optic de amprentă sub ecran;
  • procesor Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen1 pe 4nm, octa-core cu 1 x 3.19 GHz pe Cortex-X2 + 3 x 2.75 GHz pe Cortex-A710 + 4 x 1.80 GHz pe Cortex-A510, GPU Adreno 730, 8 sau 12 GB  RAM LPDDR5, 128, 256 sau 512 GB spațiu de stocare UFS 3.1;
  • Android 13;
  • dual-sim 5G sub-6, Wi-Fi a/b/g/n/ac/ax 6E, tri-band pe 2.4, 5 și 6 GHz, NFC, Bluetooth 5.2, localizare prin GPS, A-GPS, LTEPP, SUPL, Glonass și Galileo, port USB Type-C 3.1;
  • Camere spate – 50 Megapixeli wide cu OIS, 1/1.5 inch, 1.0μm, f/1.8, omni-directional PDAF + 13 MP ultrawide cu funcție Macro Vision, 1.12μm, f/2.2 + senzor adâncime câmp, filmează 8K cu 30 fps, 4K cu 30 și 60 fps, slowmotion Full HD cu până la 960 fps;
  • cameră frontală de 32 Megapixeli cu AF, 0.7μm cu 1.4μm prin Quad Pixel, f/2.45;
  • baterie Li-Po de 5000 mAh cu încărcare pe fir la 68W și wireless la 15W;
  • dimensiuni de 158.76 x 74.38 x 8.26 mm;
  • greutate de 188 grame.

Deocamdată nu avem detalii oficiale legate de preț, dar fiind vorba despre un smartphone de business ce pune accent pe anumite funcții de securitate și productivitate mă aștept să avem parte de o surpriză mai puțin plăcută pe partea de costuri.