MSI Creator 17 este un notebook conceput pentru cei ce editează fotografii și materiale video, în linii mari pentru cei ce se află sub sintagma: creator de conținut. Presupun că denumirea notebook-ului este cât se poate de inspirată din punct de vedere al nișei pe care dorește să o acceseze.

Sunt câteva premiere aduse de către MSI Creator 17:

  • primul laptop cu afișaj de tip mini LED;
  • primul laptop cu luminozitate de peste 1000 nits;
  • primul laptop ce respectă standardele DisplayHDR 1000.

Am putea spune că avem de-a face cu o adevărată declarație tehnologică din partea brandului taiwanez. O să vedeți că nu doar display-ul iese în evidență, dar cumva este ajutat și de specificațiile hardware.

Sunt mai multe  configurații și le descoperiți în tabel (puteți face zoom spre a le vedea în detaliu):

Diferă doar placa grafică și un model sosește cu încărcător mai puțin puternic. În rest, specificațiile sunt identice la nivel de ecran, stocare, conectivitate, baterie, dimensiuni.

Observați că ecranul mini LED este una dintre opțiuni – 17.3 inch cu rezoluție 3840×2160 pixeli, rată de refresh la 60Hz. Sunt și două alternative mai ieftine: 17.3 inch cu rezoluție 3840×2160 pixeli, panel IPS sau 17.3 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, panel IPS și rată de refresh la 144Hz. În funcție de ceea ce se dorește, un ecran 4K convențional, unul FHD cu rată de refresh ridicată sau unul revoluționar de tip 4K cu luminozitate ridicată (de obicei smartphone-urile ajung cu luminozitatea la valori de 1000 nits, Samsung pe seriile S și Note).

La nivel hardware presupun că sunt o puzderie de combinații, până la Intel Core i9 din generația a 10-a. La nivel de plăci grafice sunt prinse cele mai noi adiții ale NVIDIA în domeniu, GeForce RTX-urile 2070 și 2080 SUPER.

Material video:

Toate specificațiile le găsiți pe site-ul MSI. Nu am găsit informații legate de prețurile ce urmează a fi practicate în România sau detalii când îl vom găsi în stocurile magazinelor românești. Vorbim de un notebook ce dorește a fi cel mai puternic laptop GeForce RTX Studio.

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.