ATEN Control Room Diverse

Cu sigurnață puțini dintre voi știu exact cu ce se ocupă ATEN, dar asta nu este neapărat ceva surprinzător. Nici eu, dacă nu aș fi fost editor pe acest site și nu aș fi testat ceva de la ei, nu aș fi avut idee că ATEN este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT. Gama de produse ATEN conectează, administrează și optimizează echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educație, media și transporturi, prin soluțiile inteligente de alimentare, KVM și A/V profesionale.

ATEN KVM Over IP Matrix System

Înființată în anul 1979, ATEN International Co., Ltd. deține peste 570 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare. Compania taiwaneză care a încheiat anul fiscal 2022 cu o cifră de afaceri de 184 milioane USD, în creștere cu 5% față de anul anterior, este recunoscută pentru accentul pe care îl pune pe activitatea de cercetare-dezvoltare. „Simply Better Connections” a fost întotdeauna deviza care a stat la baza activității ATEN.

Acum, ca să înțelegem mai bine de ce ATEN nu este în centrul atenției în domeniul IT, trebuie să specific că ei sunt cei ce fac posibile anumite proiecte, care altfel ar părea imposibil de realizat, fără să știi practic în ce fel au intervenit în ecuație. Adică, ei reușesc să permită conectarea unor echipamente diferite, de la diverși producători, să le facă să comunice eficient și fiabil între ele și astfel să funcționeze împreună. Nu doar atât, dar ATEN asigură și un control facil al funcțiilor tuturor echipamente conectate între ele, printr-o interfață simplă, perfect adaptată fiecărui scenariu. Numai că, de cele mai multe ori, beneficiarul final nu are idee că în spate se află soluții ATEN, ci văd o marcă de monitor, de TV, de proiector, un receiver, un PC, server, player AV ș.a.m.d. care se „înțeleg” de minune unele cu celelalte.

De exemplu, dacă ai de proiectat 3 imagini, din 3 surse diferite, pe care însă vrei să combini într-un singur afișaj, să zicem unul ultrawide, care să poată fi apoi manageriat ca un tot unitar, atunci ATEN sunt cei care vor face asta posibil. Am dat acest exemplu, fiindcă un astfel de proiect este realizat la Timișoara, unde 3 proiectoare Full HD redau o imagine cu lățimea de 3 x 1920 pixeli și înălțimea de 1080 pixeli. Poate că nu pare ceva extraordinar, dar este foarte complicat să realizezi așa ceva.

Alt exemplu poate fi dat în sistemul feroviar. ATEN are în derulare un proiect major, dintr-o țară vecină, ce vizează modernizarea întregii infrastructuri de căi ferate.

Asta înseamnă colectarea tuturor datelor din sistemul ce le preia din diferite surse (din gară, din tren, de pe liniile de transport, cu semafoare, macaz etc), selectarea și distribuirea lor exact acolo unde este nevoie de ele. Inclusiv ceea ce este afișat pe ecranele din fiecare vagon este manageriat prin sistemele de comunicare integrate de ATEN.

Nu în ultimul rând, cu ocazia conferinței de presă organizată la București zilele trecute, ATEN ne-a dezvăluit că de anul trecut, sunt solicitați tot mai intens și în zona militară. Aici nu au fost prea expliciți, cum este și firesc, dar se pare că oferă unele dintre cele mai sigure soluții de conectivitate.

ATEN Overview Application

Noi am aflat că subsidiara ATEN de la București este cea care gestionează afacerile companiei din nu mai puțin de 10 țări – România, Ucraina, Bulgaria, Moldova, Serbia, Croația, Muntenegru, Slovenia, Macedonia de Nord și Albania.

Piața Europei Centrale și de Est are o dinamică aparte și pentru a putea fructifica oportunitățile din perioada care urmează trebuie să ne bazăm pe o echipă dinamică, un lanț de parteneri cu un set complet de abilități tehnice și cunoaștere în detaliu a caracteristicilor pieței, precum și a cunoștințelor tehnice necesare pentru utilizarea optimă a tehnologiei ATEN în proiecte”, a declarat Lanie Chen, VP Aten Eastern Europe. „Mă bucur că la București am reușit să construim acel nucleu pe care ne putem baza creșterea din perspectivă regională”, a completat Lanie Chen.

Conflictul militar din Ucraina le-a afectat serios veniturile, asta fiindcă în 2021 țara vecină genera aproximativ 40% din încasări. Chiar și așa, cu un 2022 ce a pus pe pauză aproape întreg business-ul ATEN din Ucraina, subsidiara de la București tot a reușit să aibă creștere în regiunea pe care o coordonează. Motivul este, se pare, extrem de simplu: tot mai mulți clienți își doresc să-și digitalizeze activitățile, iar asta presupune conexiuni sigure, stabile, eficiente, fiabile și ușor de gestionat.

ATEN pune la dispoziție clienților produse și servicii personalizate pentru a obține o experiență excepțională de utilizare. Prin soluții integrate KVM, soluții AV profesionale, soluții pentru piața SOHO și de energie inteligentă, produsele ATEN conectează, gestionează și optimizează echipamente AV/IT în medii corporative, guvernamentale, educaționale, medicale, de producție, de broadcasting și media și de transport”, a subliniat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România. „Membrii echipei noastre au acumulat un volum de cunoștințe impresionant referitor la aceste soluții, iar acest lucru ne-a ajutat să ne extindem activitatea la nivel regional”, a mai spus Bogdan Mihalcea.

Fie că este vorba despre afaceri private, din domeniul media, HoReCa, transporturi, producție și altele, fie de instituții publice, guvernamentale (educație, medicale etc), soluțiile ATEN sunt potrivite tuturor.

Produsele și serviciile oferite de ATEN sunt extrem de flexibile și pot fi adaptate oricăror nevoi, fiecare client în parte primește exact ceea ce solicită. ATEN oferă soluțiile prin intermediul partenerilor integratori, care primesc instruire specializată pentru fiecare scenariu în parte.

ATEN Product Series

Cele peste 650 de patente care stau la baza produselor dezvoltate de ATEN de-a lungul a peste 40 de ani de activitate arată angajamentul companiei de a pune la îndemâna clienților noștri tehnologie de avangardă într-o formă simplă și accesibilă”, a declarat Bowei Lai, Assistant Marketing and Promotion Vicepresident ATEN International, completând: „Recent, o serie de produse ATEN au fost recompensate cu premii Red Dot Award 2023 și iF Design Award 2023, iar misiunea noastră și a colegilor noștri din România este să le integrăm în soluții moderne pentru clienții din regiune. ATEN este pregătită să își susțină clienții cu soluții de avangardă în cele patru domenii de expertiză ale sale. În zona de digitalizare, switch-urile KVM ajută la simplificarea managementului IP dintr-un punct central, în timp ce switch-urile KVM cu componentă de securitate avansată contribuie la îndeplinirea cerințelor stricte impuse în anumite sectoare critice. De asemenea, sălile de conferințe inteligente devin mai ușor de gestionat prin intermediul sistemelor noastre de control, sistemele de management al rezervărilor, precum și prin soluțiile de matrici video dezvoltate de colegii noștri. Iar în domeniul procesării sunetului continuăm să fim lideri în furnizarea de soluții atât în zona profesională, cât și în cea a utilizatorilor domestici”.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.