În urmă cu câteva zile au fost prezentate două microSD-uri de la compania sud-coreeană: Samsung PRO Plus și Samsung EVO Plus.

Am extras câteva informații din comunicat:

  • Samsung PRO Plus au fost gândite pentru profesioniști, iar vitezele urcă până la 160 MB/s (microSD) și 120 MB/s (SD). Sosesc în variante de 64 GB / 128 GB / 256 GB / 512 GB (SD-urile vin și cu 32 GB);
  • Samsung EVO Plus au fost concepute pentru entuziaști și în varianta microSD ating viteze de până la 130 MB/s (în ambele iterații: microSD și SD) și vor fi disponibile în configurații cu 64 GB / 128 GB / 256 GB / 512 GB (SD-urile EVO Plus vin și cu 32 GB stocare);
  • garanția este de 10 ani;
  • sunt concepute pentru codarea și editarea de fișiere 4K;
  • oferă protecție la șocuri, apă, temperaturi extreme, căderi accidentale etc.

Samsung PRO Plus cu viteze de 160 MB/s nu mi se pare a fi neapărat pentru profesioniști sau ce mai îndrugă ei prin comunicate. Este o viteză atinsă de ani de zile în această piață, nimic special.

Detalii complete pentru cardurile microSD Samsung PRO Plus și Samsung EVO Plus;

Detalii complete pentru cardurile SD Samsing PRO Plus și Samsung EVO Plus;

Folosesc carduri microSD și SD pentru DSLR ( microSD Kingston CANVAS React Plus de 128 GB ce atinge viteze de până la 300 MB/s ce are și un cititor pe USB neașteptat de rapid, microSD SanDisk Extreme de 64 GB cu certificare V30 pentru înregistrarea de materiale video – disponibilă și la microSD-urile și SD-urile Samsung prezentate mai sus, Lexar Profesional de 32 GB capabil să atingă viteze de până la 150 MB/s).

Am descoperit prin birou și un microSD Samsung EVO Plus de 256 GB (viteze de până la 100 MB/s la citit și 90 MB/s la scris). Mereu zic că îl voi pune în Galaxy Note20 Ultra, dar nu am reușit să ating nici măcar jumătate din capacitatea sa de stocare.

Mai folosiți carduri microSD și SD?

Dacă nu ar fi DSLR-ul, pur și simplu, s-ar aduna praful pe ele.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.