Înainte de lansarea comercială pentru OPPO Reno6 și Reno6 Pro le-am putut face un scurt hands-on, iar impresiile formate le-am grupat în articole dedicate. Începe cu Reno6 pentru că mi-a atras atenția în mod deosebit prin designul său și faptul că este ceva mai compact.

Specificații pentru OPPO Reno6 5G:

  • display AMOLED de 6.43 inch cu rezoluție de 2400 x 1080 pixeli, rată de refresh la 90Hz și touch sampling la 180Hz, raport display / corp de 88.3%, 409 ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5, luminozitate tipică de 430 nits și în peak de 750 nits;
  • procesor MediaTek Dimensity 900 5G dezvoltat pe 6nm cu 2 x ARM Cortex-A78 la 2.4 GHz și 6 x ARM Cortex-A55 la 2.0 GHz, Mali-G78 MC4, 8 GB RAM + extindere RAM din software și 128 GB  / 256 GB stocare de tip UFS 2.1;
  • ColorOS 11 dezvoltat pe Android 11;
  • dual-sim, 5G, Wi-Fi 6, bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C 3.1, cititor de amprentă optic integrat în display, localizare prin A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO și QZSS;
  • 64 Megapixeli cu f/1.7 = wide de 26mm, dimensiune a pixelului de 0.7 microni și PDAF, ultrawide de 8 Megapixeli cu f/2.2 = echivalent 16mm, dimensiune a pixelului de 1.12 microni, macro de 2 Megapixeli cu f/2.4, senzor pentru temperatura de culoare, LED flash, filmează 4K cu 30 fps, 1080p cu până la 60 fps;
  • baterie de 4300 mAh cu încărcare la 65W de tip SuperVOOC 2.0, 182 gr. și dimemsiuni de 156.8 x 72.1 x 7.6 mm.

Sunt două variante de culoare: Arctic Blue și Stellar Black.

Din start sunt elemente ce merită a fi apreciate, dar și altele ce pot fi criticate.

Încep cu punctele PRO și aici m-aș referi la:

➡️ dimensiunile sale compacte pentru un smartphone de 6.43 inci;

➡️ 5G + Wi-Fi 6 + USB Type-C 3.1 = conectivitate de smartphone premium;

➡️ ansamblu hardware ce mă aștept să se miște destul de bine în aplicații, jocuri etc. Este rivalul lui Qualcomm Snapdragon 778;

➡️ multe inovații pe partea de fotografie.

La puncte CONTRA aș nota:

🔴 rată de refresh la 90Hz pentru display-ul AMOLED, când un 120Hz ar fi fost recomandat, mai ales dacă ne uităm și la prețul afișat;

🔴 filmează 4K cu 30 fps, când sunt sigur că hardware-ul s-ar fi dus lejer și spre 4K cu 60 fps;

🔴 fără senzor tele dedicat;

🔴 baterie de doar 4300 mAh ce nu are cum să impresioneze în ce privește autonomia;

🔴 raportul preț / specificații nu este de partea sa, cred că și OPPO și-a dat seama de asta, iar în perioada de precomandă sunt oferite căștile wireless OPPO Enco Air W32 și brățara fitness OPPO Band (399 lei + 194 lei = aprox. 600 lei).

OPPO Reno6 5G – primele impresii;

În pachet veți da de smartphone, husă de protecție din plastic transparent, agrafa pentru slotul dedicat celor două cartele nanoSIM, căști de tip in-ear pe USB Type-C cu design ce amintește de…, căștile Apple de acum ceva timp, încărcător la 65W, cabul de tip USB Type-C – USB.

Designul rectangular de la Reno6 5G am putea spune că se inspiră puțin din seria iPhone 12. Este suficient un scurt hands-on spre a trage această concluzie. Cu siguranță este ușor diferit față de alte smartphone-uri Android mid-range.

Camera frontală se află într-un decupaj tip bulină, în colțul din stânga sus. Marginile sunt destul de înguste, raportul display/corp trece de 88%. Structura de rezistență din aluminiu este vizibilă și grip-ul dat mi s-a părut bun. Culoarea Arctic Blue mi se pare a fi interesantă și este chiar păcat că ajungi a-l proteja cu o husă. Mă rog, îl poți folosi și fără, dar sticla de protecție de la senzorii camerei principale vor atinge pe suprafața pe care-l așezi.

Partea frontală este îmbrăcată în sticlă, iar spatele este din plastic, dar nu l-am simțit drept un smartphone ieftin, chiar din contră. Au apelat la tot felul de artificii și reflexiile din spate îi dau o notă de glamour, dacă-mi permiteți expresia.

La bază se află difuzorul, portul USB Type-C 3.1, slotul pentru cele două cartele nanoSIM și un microfon. În lateral stânga veți găsi butoanele dedicate pentru volum (Up și Down), în dreapta se află butonul de pornire, iar în partea superioară se află un alt microfon.

Este un smartphone ușor, elegant, fabricat din materiale de bună calitate și cu o calitate a construcției specifică OPPO (un fel de HTC în vremurile sale bune).

Rulează ColorOS 11 dezvoltat pe Android 11. Mi se pare a fi o interfață cu care ajungi a te obișnui rapid, iar bloatware-ul îl veți regăsi, nu în cantități majore, dar sunt ceva aplicații preinstalate (Facebook, Twitter, Linkedin, Booking.com, Amazon Music, Prime Video, Amazon Shopping, PUBG Mobile Gift Box, O Relax). Unele le poți dezinstala, iar altele doar să le dezactivezi.

Camera principală are trei senzori:

  • wide de 64 Megapixeli cu f/1.7;
  • ultrawide de 8 Megapixeli cu f/2.2;
  • macro de 2 Megapixeli cu f/2.4;
  • senzor pentru temperatura de culoare.

Folosește senzorul wide spre a face fotografiile de tip tele și mi s-a părut că se descurcă decent, dar dacă te duci dincolo de 2x, deja ai mult zgomot de imagine. Am făcut câteva fotografii în lobby-ul de la Hotelul Marmorosch Bucharest și mi s-a părut că aduce un dinamic range decent.

Ce preț este adus la OPPO Reno6 5G și ce primești în plus pentru perioada de precomandă?

OPPO Reno6 5G cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 2706 lei la Orange sau 2169 lei cu Smart 15 sau 24 x 90.4 lei cu Smart 15 (abonament de 15 euro pe lună cu internet național nelimitat, acces în rețeaua 5G, 8.4 GB ce pot fi consumați pe trafic de date în roaming SEE etc).

OPPO Reno6 5G cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 2699 lei la Digi Mobil cu orice abonament din ofertă sau 999 lei + 12 x 141 lei la portare cu DON;

Bonusul este reprezentat de căștile wireless OPPO Enco Air (W32) și brățara fitness OPPO Band.

Mai multe detalii veți găsi pe site-ul de precomandă al OPPO.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.