OPPO Watch a sosit și în variantă ECG. Vorbim despre un smartwatch anunțat în martie pe piața chineză, în variante cu 41 și 46 mm. Modelul ECG adoptă doar formatul mai mare – 46 mm.

Are funcția de ECG (electrocardiogramă ce prezintă semnalul electric trimis de către inimă)  și restul de specificații este preluat de la varianta deja anunțată (model ce cât de curând va fi lansat și în România, așteptat la precomandă / listare în shop-urile românești).

Oppo Watch ECG Edition încorporează un ecran AMOLED de 1.91 inch cu rezoluție 402 x 476 pixeli, 326 ppi, procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2500 + Apollo 3 în rol de co-procesor, 1 GB RAM și 8 GB stocare. Rulează ColorOS dezvoltat pe Android, Oppo Watch-ul ce va fi importat în România folosește WearOS (se conectează la smartphone-urile ce rulează de la Android 6 spre versiunile mai noi, aproape orice smartphone Android din piață).

Bateria de 430 mAh îi aduce până la 40 de ore de autonomie la utilizare normală și 21 de zile în modul PowerSaver. Este bine pentru un smartwatch cu software Android, dar relativ modest dacă ne raportăm la alte modele de la Huawei, Xiaomi etc. Pe de altă parte, nici Apple Watch ce stabilește standardele în domeniu nu impresionează la autonomia, iar asta nu-i afectează succesul comercial.

Are certificare 5 ATM / IPX8, încorporează un accelerometru pe trei axe, senzor de presiune atmosferică, girometru, senzor geomagnetic, senzor optic pentru măsurarea ritmului cardiac, senzor pentru lumina ambientală. Pe partea de conectivitate dispune de Wi-Fi, bluetooth, NFC, GPS / A-GPS. Cântărește 45.5 gr. și are funcție eSIM.

Sursa: PocketNow.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.