Orange a adus și în țara noastră un telefon sub brand propriu – Neva Play. Prin denumire amintește puțin de un best-buy de acum ceva ani de zile – Orange Nivo.

Mai spre zilele noastre aș aminti de Orange Neva 80. Totuși, parcă Neva Play este din altă poveste.

Câteva din specificațiile smartphone-ului cu preț de 149 euro / aprox. 705 lei:

  • display IPS de 6.26 inch cu rezoluție 1520 x 720 pixeli;
  • procesor Unisoc SC9863A dezvoltat pe 28nm la 1.6 GHz, 2 GB RAM și 32 GB stocare, slot pentru cardurile microSD;
  • Android 9 Pie;
  • 4G, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, cititor de amprentă;
  • 13 + 2 Megapixeli cu f/2.0, cameră frontală de 8 Megapixeli cu f/2.0;
  • baterie de 3200 mAh.

Mi-a atras atenția procesorul, atipic pentru piața locală. Este de fapt un Spreadtrum dezvoltat pe un proces de litografiere de-a dreptul arhaic dacă ne raportăm la ceea ce găsim chiar și în alte smartphone-uri de buget (Motorola E6 Plus la 599 lei dispune de MediaTek P22 dezvoltat de 12nm, spre exemplu).

Presupun că Orange Neva Play va fi scos în față la ofertele pe partea de prelungire de contract, portare etc (la abonamente de valoare mică să fie oferit ca bonus). Altfel nu-l văd a genera cine știe ce vânzări la 700 lei.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.