Diverse

Personal, nu am înţeles şi nici nu mă interesează să înţeleg logica celor care dau milioane de dolari pe un NFT (non fungible token), oricare ar fi acesta. Dacă vorbim de spălare de bani, treacă meargă, altfel …?

În fine, am îmbătrânit şi cred că nu mai sunt atât de deschis la nou. Revenind la subiectul articolului, în martie 2021 un antreprenor din lumea criptomonedelor, Sina Estavi, cumpăra sub formă de NFT primul tweet din lume. La acel moment preţul plătit de acesta a fost de 2.915.835 dolari. Mulţi bani, foarte mulţi.

Planul său a fost acela de a obţine profit mare într-un timp foarte scurt. La mai bine de un an distanţă de la achiziţie, Sina Estavi a scos la licitaţie primul tweet din lume la un preţ de plecare de 48 milioane de dolari. Pentru a atrage cumpărători, acesta a declarat că 50% din sumă va fi donată către Give Directly, o fundaţie caritabilă. I-ar fi rămas totuşi vreo 21 de milioane de dolari profit. Not bad.

Din păcate pentru el nimeni nu a licitat o sumă atât de absurdă, mai mult chiar cea mai mare sumă licitată a fost de aproximativ 277 dolari. Cam departe de ce a dorit el.

Sina Estavi va păstra în continuare NFT-ul cu primul tweet din lume în speranţa că cineva va plăti vreodată cât cere el.

Voi ce părere aveţi de această piaţă a NFT-urilor ? Aţi investi vreodată în aşa ceva ?

Sursa: coindesk.com

Categorii: twitter
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.