Samsung lansează trei modele din seria A: GALAXY A52, GALAXY A52 5G și GALAXY A72. Am avut ocazia să le fac un scurt hands-on, iar pentru fiecare model în parte urmează un material dedicat. Încep cu GALAXY A52, iar în orele următoare le veți descoperi și pe A52 5G și A72.

I. Specificații;

  • display Super AMOLED de 6.5 inch cu rezoluție 2400 x 1080 pixeli, luminozitate de 800 nits, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5, rată de refresh la 90Hz, certificare IP67 în ce privește contactul cu apa și praful;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 720G de tip octa-core dezvoltat pe 8nm cu cu 2 x Kryo 465 Gold la 2.3 GHz și 6 x Kryo 465 Silver la 1.8 GHz, 6 / 8 GB RAM și 128 / 256 GB stocare, slot pentru cardurile microSD, certificare IP67 în ce privește contactul cu apa și praful;
  • Android 11 cu One UI 3.1;
  • 4G, Wi-Fi ac, bluetooth 5.0, NFC, USB Type-C 2.0, jack de 3.5 mm, difuzoare stereo cu Dolby Atmos, cititor de amprentă optic integrat în ecran, localizare prin A-GPS, GLONASS, GALILEO și BDS;
  • wide de 64 Megapixeli cu f/1.8 și OIS, ultrawide de 12 Megapixeli cu f/2.2, macro de 5 Megapixeli cu f/2.4, 5 Megapixeli pentru adâncimea de câmp cu f/2.4, filmează 4K cu 30 fps sau 1080p cu până la 120 fps;
  • cameră de selfie-uri de 32 Megapixeli cu f/2.2 ce filmează 4K cu 30 fps;
  • baterie de 4500 mAh cu încărcare la 25W, 189 gr. și dimensiune de 159.9 x 75.1 x 8.4 mm.

II. Samsung GALAXY A52 – hands-on și primele impresii;

Sunt câteva elemente ce merită a fi menționate. Faptul că s-a mers pe un display Super AMOLED cu rată de refresh la 90Hz, un procesor Qualcomm, destul de multă memorie RAM și stocare din echiparea de bază pentru un smartphone mid-range, un wide de 64 Megapixeli cu OIS ce arată determinarea Samsung în a veni cu un telefon ce se descurcă bine pe partea de fotografie, dar și introducerea a două difuzoare stereo cu Dolby Atmos.

Design;

Nu impresionează prin raportul display / corp, dar marginile mai groase pot să spun că nu m-au deranjat deloc. Apreciez o soluție de gen pentru că astfel ecranul este cumva mai bine protejat. L-au îmbrăcat în Corning Gorilla Glass 5, folie de protecție aplicată din fabrică și decupajul tip bulină se află în poziție centrală în partea superioară.

În partea spate se află un plastic de bună calitate, nu dă impresia de dispozitiv fără rigiditate structurală, nu mi s-a părut deloc ieftin. Aș avea curaj să-l folosesc fără husă, cei 4 senzori nu se profilează amenințător și nu mi se par expuși la zgârieturi accidentale de la suprafețele pe care ajung a fi poziționați.

La bază se află unul din difuzoare, portul USB type-C, microfon și jack-ul de 3.5 mm. În lateral dreapta dați de reglarea volumului și butonul de pornire, în lateral stânga nu se află niciun element de conectivitate, iar în partea superioară se află slotul pentru nanoSIM și microSD și un alt microfon.

Nu am întrebat, dar bănuiesc că structura telefonului este metalică și nu din plastic.

Ecran și sunet;

Nu am avut ocazia să testez cele două difuzoare stereo cu certificare Dolby Atmos, dar mă aștept la rezultate bune spre foarte bune. Plus că găsim și un jack de 3.5 mm, pentru cei ce au căști pe acest tip de conectivitate.

Ecranul are rată de refresh la 90Hz, culori plăcute și luminozitate ridicată. Sunt setări pe partea de display în linie cu ce oferă Samsung și pe alte modele (moduri de culoare, setări pentru spectrul RGB etc). L-aș nota cu un calificativ ridicat, cel puțin la primul contact. Recomand a fi setat pe 90Hz.

Hardware, sistem de operare și aplicații;

Qualcomm Snapdragon 720G, 6 / 8 GB RAM și 128 / 256 GB stocare + slot pentru cardurile microSD = elementele hardware de bază ce-l caracterizează pe GALAXY A52. Mi se pare un hardware destul de bine calibrat, aplicațiile și jocurile din Google Play nu-i vor pune probleme.

Rulează Android 11 cu One UI 3.1 (interfață ce o cunoașteam de pe seriile S21 și S20 & orice alt smartphone sud-coreean ce a primit cea mai nouă iterație la nivel de UI). Sunt destule aplicații preinstalate, de la Samsung, Google și Microsoft. Mai multe detalii descoperiți în galeria de imagini.

Rulează rapid etc. Mă rog, este și normal. Era un telefon nou nouț, fără aplicații și jocuri preinstalate, fără utilizare în regim intensiv etc.

Cameră foto și video;

Mă aștept la rezultate bune de la camera de 64 Megapixeli cu OIS, celelalte de tip ultrawide, macro și adâncime de câmp le-aș trece cumva în plan secundar.

Fotografii realizate cu Samsung GALAXY A52;

III. Care sunt prețurile pentru GALAXY A52?

Samsung GALAXY A52 cu 6 GB RAM și 128 GB stocare – 349 euro / aprox. 1705 lei;

Samsung GALAXY A52 cu 8 GB RAM și 256 GB stocare – 409 euro / aprox. 1999 lei.

Îl aștept la review și revin cu informații suplimentare. Am impresia că și-au făcut bine tema pentru seriile A52 și A72, iar vânzările vor fi pe măsură. Sunt smartphone-uri ce vizează tânara generație, iar Samsung plusează cu o sumă de elemente la nivel software. Mai multe detalii vor sosi într-un articol dedicat.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.