Am participat la o sesiune hands-on cu Samsung Galaxy S23, Galaxy S23 Plus și Galaxy S23 Ultra. O să încep cu modelul compact și o să fac trecerea pe fiecare dispozitiv nou în parte.

Material video de tip hands-on cu Samsung Galaxy S23: 

Specificațiile lui Samsung Galaxy S23 le-am detaliat într-un articol separat. Acolo găsiți și o comparație făcută pe repede înainte cu Galaxy S22, dar și prețul ce urmează a fi practicat în țara noastră.

Samsung Galaxy S23 în plan apropiat

Samsung Galaxy S23 nu diferă mult de Galaxy S22. O diferență ar fi dată de zona camerei principale ce acum pare cumva mai aerisită și în linie cu ceea ce aveam la Ultra. Nu au schimbat nimic pe partea de senzor wide, tele și ultrawide, iar noutățile sunt mai degrabă pe partea de procesare AI în materie de foto și video, parteneriatul dintre Samsung & Qualcomm joacă un rol important aici.

Camera spate primește un design în linie cu vârful de gamă

Păstrează display-ul de 6.1 inci cu rezoluție FHD+, cititorul de amprentă ultrasonic, structura de rezistență din aluminiu, certificarea IP68 în ce privește contactul cu apa și praful, USB Type-C 3.2, capacitatea de a înregistra materiale video cu rezoluție de până la 8K cu 24 / 30 fps.

Bateria primește o capacitate mai mare – 3900 mAh vs 3700 mAh la Galaxy S22. Camera frontală trece de la 10 Megapixeli la S22 spre un senzor de 12 Megapixeli la S23, ambele cu f/2.2 și înregistrare 4K cu până la 60 fps.

Un alt element important este procesorul. Gata cu Exynos pentru generația 2023 și cei ce oricum nu ar fi cumpărat un Samsung nu au ce să mai inventeze ca să nu cumpere unul. Varianta europeană debutează cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen2, un procesor la care Samsung a ținut să spună că a fost special dezvoltat pentru ei de către Qualcomm.

Este un octa-core dezvoltat pe 4nm și cu o structură destul de complexă:

1 x Cortex-X3 la 3.2 GHz;

2 x Cortex-A715 la 2.8 GHz;

2 x Cortex-A710 la 2.8 GHz;

3 x Cortex-A510 la 2.0 GHz.

Este ajutat de acceleratorul grafic Adreno 640, 8 GB RAM și 128 GB stocare cu UFS 3.1 sau 256 GB cu UFS 4.0. Rulează OneUI 5.1 dezvoltat pe Android 13 ce momentan nu am idee ce aduce în plus față de OneUI 5, dar mă aștept la îmbunătățiri pe ici, pe colo.

OneUI 5.1 pe Samsung Galaxy S23

Interfața este cea pe care o cunoașteți de pe smartphone-urile Samsung ce au făcut pasul spre această interfață grafică dezvoltată pe Android 13 și livrată pe o sumedenie de modele din portofoliul companiei sud-coreene.

Au fost doar câteva minute și mare lucru nu pot să punctez. O să-l testez în viitorul apropiat. În etapa de precomandă îl primiți la 4699 lei cu 8 GB RAM și 256 GB stocare (dublează stocarea comandată drept bonus), dar poate fi activat și un voucher de 500 lei. Sunt curios de cum se descurcă procesorul cu bateria de 3900 mAh, dar și dacă se va simți un spor de performanță față de Exynos 2200.

Camera frontală primește un senzor de 12 Megapixeli

Îmi place Samsung Galaxy S23 pentru că este un smartphone compact. Cântărește 168 gr. la un display de 6.1 inci și are 7.6 mm în talie. Apreciez și faptul că îți dă impresia de telefon solid, iar ecranul drept îți permite să montezi o folie așa cum trebuie și parcă nu este predispus precum cele curbate în a fi spart la o cădere accidentală.

Mi-aș fi dorit mai multe elemente noi, să fie o diferență mai clară între Galaxy S23 și generația anterioară. Pe de altă parte, S23 nu va fi cumpărat de către cei ce folosesc S22 și S21. Mi se pare mai degrabă un update de luat în calcul pentru cine dorește să facă pasul de la S9 / S10 sau S20 spre un telefon Samsung cu specificații actualizate și livrează din acest punct de vedere.

Concluzii inițiale

Samsung Galaxy S23
4.4 / 5 Gadget Score
Design
Hardware
Software
Foto & Video
Autonomie
Pret / Specificatii

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.