Allview X2 Xtreme îl găsiți în exclusivitate la precomandă prin Telekom, iar Visual Fan face cel mai riscant pariu de până acum în ce privește linia sa de telefoane mobile. 

Asta pentru că brandul brașovean a pornit cu telefoane ieftine ce oferă conectivitate dual-sim, iar cele mai vândute terminale ale sale au preț de sub 150 – 200 euro. Să urci la 495 euro arată că ai curaj. Am înțeles că au declarat pentru ZF că se așteaptă la peste 6000 de Allview X2 Xtreme comercializate în 12 luni (să depășească valorile obținute de X1 Xtreme ce a debutat pe la 1600 – 1700 lei).

Haideți să-i parcurgem specificațiile hardware:

display IPS de 6 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, protejat cu Corning Gorilla Glass 3;

– procesor MediaTek Helio X10 de tip octa-core pe ARM Cortex-A53 și tehnologie 64-bit, PowerVR G6200 GPU, 3 GB RAM, 64 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 128 GB;

– Android 5.1 Lollipop;

4G / LTE și viteze de până la 150 Mbps în download, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, bluetooth 4.0, microUSB, NFC, jack de 3.5 mm, A-GPS, senzor pentru amprentă;

– 24 Megapixeli, autofocus, LED flash, filmează 4K cameră frontală de 8 Megapixeli;

baterie de 3500 mAh, 204 gr. și 9.6 mm grosime.

Am subliniat punctele PRO și le-am înclinat pe cele CONTRA. În primul rând urcă destul de sus ca preț, la fel ca Gionee Elife E8 ce prin China la precomandă a fost listat la peste 640 de dolari, în jur de 2400 de lei. Gionee presupun că a început să investească ceva mai tare în R&D și prin prețurile practicate la Gionee Elife S5.5 aka Allview X2 Xoul PRO și Elife E8 aka Allview X2 Xtreme încearcă să acopere aceste cheltuieli.

Hardware-ul la prima vedere modest și ca să vă formați o opinie am testat HTC One E9 Plus cu aceeași configurație. În testele de benchmark se situează în zona mid-range și în niciun caz în cea de top. Totuși, telefonul este capabil să ruleze orice aplicație sau joc din Google Play în condiții optime, nu are lag la nivel de interfața etc. Acum nu știu cum este Allview X2 Xtreme, dar cu 3 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare mă aștept să se descurce bine spre foarte bine, mai multe detalii când va sosi la review.

Un alt element ce trebuie testat ar fi ansamblul de camere foto: 24 Megapixeli pentru senzorul principal și 8 Megapixeli pentru camera frontală. La peste 2000 de lei nu este loc de întors, trebuie să puncteze bine, altfel o să fie o pată serioasă.

Pe fix diagonala sa de 6 inch nu are un rival cu specificații similare, dar la 5.5 – 5.7 inch sunt destul de multe telefoane de la branduri renumite ce se află în siajul său, chiar sub Allview X2 Xtreme. Vorbim de telefoane în genul lui LG G3, LG G Flex 2, Samsung GALAXY Note 3 și Note 4, HTC-ul amintit, OnePlus Two și multe alte modele pe care cu siguranță le cunoașteți și voi.

Prin telefoane în genul lui X2 Xtreme, Allview încearca ca brand să scape de eticheta formată de modelele low-cost. Mai ales că dacă mergi în zona mid-range și high-end sunt alte sume și alte marje de profit.

Parteneriatul cu Telekom arată speranțele Allview de a-l vinde la preț subvenționat de operatorul telecom. Sunt puțin conștienți că este mai greu de achiziționat cu banul jos, ca să folosesc un termen mai plastic. Cu abonamentul de 25 euro la Telekom poți cumpăra X2 Xtreme la 999 lei. LG G Flex 2 la același abonament îl iei cu 1399 lei, HTC One M8 cu 899 lei etc.

Orice s-ar spune, X2 Xtreme este un phablet interesant, iar în timp și prețul de comercializare va fi actualizat.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.