MIDIA Research a prezentat un raport legat de piața de streaming muzical pe Q2 2021. Sunt date vechi, dar înțeleg că informații mai noi nu au fost făcute publice pentru moment. Spotify păstrează fotoliul de lider detașat în această nișă.

Cum era împărțită piața de streaming muzical în Q2 2021?

🥇 Spotify – 31%;

🥈 Apple Music – 15%;

🥉 Amazon Music și Tencent Music – 13%;

4. YouTube – 8%;

5. NetEase – 6%;

6. Deezer – 2%;

7. Yandex – 2%;

Alții – 10%.

Ca să vă faceți o idee cât de mică este puterea Europei în IT&C, Spotify este cel mai puternic serviciu dezvoltat pe bătrânul continent. (SUA are o contribuție majoră prin Facebook, Google, LinkedIn etc, China iese în față cu TikTok, iar Europa cu…, Spotify). â

Planurile Google cu YouTube Music sunt mari, înțeleg că este serviciul cu cea mai mare creștere, dar momentan se află tehnic pe locul al 5-lea.

Piața întreagă de streaming muzical a crescut cu 26.4% în Q2 2021 față de Q2 2020. S-a ajuns la 523.9 milioane scubscriberi. Spotify avea un market share de 34% în 2019, 33% în 2020 și a ajuns la 31% în Q2 2021. Observați că păstrează o distanță confortabilă față de locul al 2-lea.

Sunt abonat la Spotify și YouTube Music (26 lei plătiți spre a scăpa de reclame + partea muzicală). Mă gândesc uneori să renunț la Spotify, deși îl folosesc în mașină sau când ascult muzică acasă prin Google Home. Au o selecție mai bună de melodii față de YT Music, dar trebuie să recunosc că încetul cu încetul și serviciul Google devine din ce în ce mai bun. Au început să mai perie conținutul, metrici săi sunt dați peste cap de manele, trapanele etc. Am observat că încetul cu încetul până și Spotify mai include câte o nebunie de melodie din aceste genuri muzicale.

Folosiți unul dintre serviciile prezentate mai sus? Culmea este că aș fi avut o subscribție gratuită la Deezer (inclusă în abonamentul Orange), dar nu îmi amintesc să fi folosit vreodată. Am mai avut Tidal pentru 4 luni în mod gratuit, când am testat un smartphone Sony ce avea la pachet o astfel de promoție. Mi s-a părut că avea calitate bună, dar și Spotify se află în aceeași zonă când ai conexiune bună și alegi calitate înaltă a sunetului.

Sursa: MidiaResearch.com

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.