Nothing Phone (1) a făcut furori încă de la lansare, dar dacă speră să sfideze marile nume din industria smartphone-urilor, va trebui să concureze bine cu OnePlus 10T. Fondatorul Nothing, Carl Pei, este și fostul co-fondator OnePlus. De aceea, este important să comparăm Nothing Phone cu OnePlus 10T ca să vedem dacă Nothing Phone merită investiția.

Design

Din punct de vedere al designului, aceste două modele sunt foarte diferite. Nothing Phone (1) are un aspect original și unic pentru panoul său din spate, cu un efect de transparență care dezvăluie o parte din componentele interne, însoțit de un sistem de iluminare cu LED-uri care se pot aprinde atunci când sunt primite notificări sau chiar pentru a arăta starea de încărcare. Deși nu toată lumea va admira noul aspect îndrăzneț al lui Nothing Phone (1), credem că este posibil să fie mai popular decât OnePlus 10T. Aspectul acestui telefon este puternic dominat de modulul mare și neatractiv al camerei din spate.

Ambele dispozitive dispun de panouri Gorilla Glass 5 pe partea din față și din spate, ceea ce ar trebui să le facă mai rezistente la lovituri și zgârieturi. Nothing Phone (1) are un rating IP53, în timp ce OnePlus 10T nu are o astfel de certificare. Așadar, nu știm exact cum se poate descurca dacă este expus la praf sau apă.

Ecran

OnePlus 10T are un ecran AMOLED fluid foarte impresionant, care măsoară 6,7 inci și oferă o serie de caracteristici impresionante, inclusiv o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz, o rată de răspuns tactil de 1 Hz, suport HDR000+ și peste un miliard de culori. Este o plăcere să folosești acest ecran, care este ideal pentru jocuri datorită fluidității și capacității de reacție.

Ecranul de la Nothing Phone este și el destul de impresionant. Măsurând 6,55 inci, acest OLED suportă, de asemenea, conținut HDR10+ și se mândrește cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, în timp ce corespunde aceleiași rezoluții de 1080p ca și OnePlus 10T. Având în vedere prețul fiecăruia dintre aceste telefoane, ambele ecrane sunt foarte impresionante și probabil că nu veți fi dezamăgiți.

Camera

Modulul de cameră foto al OnePlus 10T poate fi prezent în designul telefonului, dar cât de buni sunt acei senzori? Există aici un obiectiv cu unghi larg de 5 megapixeli, precum și o cameră ultraangulară de 8 megapixeli și o cameră macro de 2 megapixeli, iar camera principală a oferit fotografii decente, deși nu sunt la nivelul unui flagship. De asemenea, există o schimbare neplăcută a paletei de culori între obiectivele wide și ultra-wide, în timp ce senzorul macro este rareori util. 

Nothing Phone (1) are un sistem de cameră duală pe spate, format dintr-un senzor principal de 50 de megapixeli și un obiectiv ultraangular de 50 de megapixeli. Am constatat că aparatul foto principal este solid pentru prețul său, în special când vine vorba de fotografii la lumina zilei, în timp ce ultraangularul adaugă o notă de versatilitate.

Performanță

OnePlus 10T include cel mai recent chipset mobil Snapdragon 8 Plus Gen 1. Jocurile solicitante rulează fără probleme, iar sarcinile de zi cu zi sunt îndeplinite foarte ușor, fără întârzieri sau defecțiuni. Între timp, cipul Snapdragon 778G+ din telefonul Nothing (1) se dovește, de asemenea, mai mult decât suficient de puternic pentru majoritatea utilizatorilor, dar au existat unele probleme de interfață cu utilizatorul, cum ar fi o încetinire severă atunci când se folosește aplicația aparatului foto.

Bateria

OnePlus 10T (cu o baterie de 4800 mAh) și Nothing Phone (1) (cu o baterie de 4500 mAh) au suficientă energie pentru întreaga zi și nu pierd prea multă energie la încărcare în timp ce vizionăm videoclipuri sau jucăm jocuri. Ambele telefoane suportă încărcarea rapidă. OnePlus 10T poate fi încărcat complet în mai puțin de douăzeci de minute datorită încărcării sale super rapide de 150W, în timp ce Nothing Phone (1) are nevoie de aproximativ o oră pentru a trece de la 0 la 100% cu încărcătorul său rapid de 33W, Nothing Phone (1) oferă totuși încărcare wireless, o caracteristică care lipsește de pe 10T.

Acest articol este susținut de către eMAG. 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.