Găsiți tablete cu experiență de utilizare destul de bună și sub pragul a 2000 lei. Am selectat 5 modele ce le considera fi recomandate pentru multimedia, școală online etc.

5. Lenovo P11 Pro;

Lenovo nu a renunțat la piața de tablete Android, iar P11 Pro a fost lansată în decembrie 2020. Printre punctele sale PRO m-aș referi la display-ul OLED de 11.5 inch cu certificare Dolby Vision și HDR10, suport pentru stylus, procesorul Qualcomm Snapdragon 730G dezvoltat pe 8nm, 128 GB stocare, 4 difuzoare stereo, USB Type-C 3.2, bateria de 8600 mAh cu încărcare la 20W, structura de aluminiu și spatele fabricat din același material.

Rulează Android 10 și înțeleg că sunt planuri spre a face trecerea la un moment dat spre Android 11, iar patch-urile de securitate importante vor fi furnizate până în 2023. Din păcate, Lenovo nu are neapărat o reputație bună în ce privește suportul software pe Android.

4. Samsung Galaxy Tab S6 Lite;

Recenzia completă este aici. Păcat că Samsung a făcut economie și a adus un TFT și nu un display Super AMOLED, ar fi ajutat Tab S6 Lite să ofere o experiență de utilizare superioară. Măcar au oferit suport software, iar tableta a făcut deja pasul spre Android 11 cu One UI 3.1. Mi se pare a fi una dintre cele mai bune tablete Android cu preț de sub 2000 lei, în momentul de față.

3. iPad 8 (2020);

Știu, discutăm despre modelul lansat în 2020…, cu design ce pare fix cel de acum 10 ani etc. Apple are cele mai bune tablete în momentul de față, iar când Google se va gândi să dezvolte un software Android dedicat pentru tablete, vor avea un rival.

Printre punctele PRO aș nota software-ul + suportul software și din păcate, accesoriile costă o avere (tastatură + husă, stylus etc).

2. Xiaomi Pad 5;

 

Dacă ești în căutarea de specs, specs și Android. Xiaomi Pad 5 este alegerea cumva naturală. Încorporează un display IPS de 11 inci cu rată de refresh la 120Hz, certificare HDR10 și Dolbu Vision, 4 difuzoare stereo, filmează 4K cu 30 fps, baterie de 8720 mAh cu încărcare la 33W și l-am lăsat cel din urmă, procesorul Qualcomm Snapdragon 860 dezvoltat pe 7nm (arhitectură tri-cluster cu 1 x Kryo 485 Gold la 2.96 GHz, 3 x Kryo 485 Gold la 2.42 GHz și 4 x Kryo 485 Silver la 1.78 GHz).

1. iPad 9 (2021);

Este un upgrade al generației precedente la nivel de procesor, cameră frontală și stocare. Detalii complete pe aici. Cum spuneam și la iPad 8, iPadOS nu are un rival pe măsură, iar o tabletă ce presupune un display mai mare, nu are cum să fie acoperită perfect de un sistem de operare conceput pentru smartphone-uri.

Mai țineți minte când Android a încercat un fel de iPadOS cu iterațiile Honeycomb?

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.