Accesorii inteligente

Am testat Orange Smart Home pe parcursul ultimelor două luni, iar impresiile formate le-ați găsit în articole dedicate: Primii pași în procesul de instalare, Poziționarea senzorilor și scenarii de utilizare, Costurile Smart Home pentru cei interesați de soluția propusă de operatorul telecom.

Care ar fi punctele PRO?

  1. Soluție de tip plug-in-play, ușor de instalat și de către persoanele cu puține cunoștințe tehnice. Poziționezi bateriile în senzori, îi conectezi la dispozitivul central, instalezi aplicația dedicată pe smartphone, tabletă sau intri direct din browser cu ajutorul contului online creat pe Orange.ro.
  2. Configurare a numărului de senzori în funcție de necesități – poți să alegi câți senzori dorești în funcție de mărimea locuinței, spațiile pe care le dorești protejate etc. Putem spune că oferă scalabitate pe partea de configurare.
  3. Aplicații dedicate pentru smartphone, tabletă și criptare a datelor oferită de un grup internațional. Nu trebuie să stai cu grijă că datele tale ajung pe mâna vreunui neavenit, Orange asigură partea de securitate. Chiar dacă cineva ar intra în locuința și ar sustrage dispozitivul central, datele înregistrate se duc în in contul clientul din aplicatia Orange Smart Home – este o platforma separata de Orange Cloud si dedicata și sunt păstrate acolo pentru 30 de zile.
  4. Informații în timp real din locuință. Cred că fiecare dintre voi când pleacă într-o vacanță prelungită sau și doar pentru 1 – 2 zile stați cu un pic de grijă în ce privește casa, posibilitatea de a avea vizite nedorite etc. Paza bună trece primejdia rea, iar Orange Smart Home îți oferă informații în timp real: temperatură, live video cu sunet, informații legate de nivelul de apă, mișcare din diverse camere etc.
  5. Scenarii 100% configurabile. Customizezi soluția la nivel de scenarii în funcție de nevoile tale, sunt moduri prestabilitate, dar stabiliți diverse acțiuni sau perioade în care să culeagă informații și să trimită alerte pe mail, telefon etc.

Am fost plecat pentru o săptămână la Barcelona, iar în fiecare zi am setat ca soluția integrată de monitorizare să preia datele într-un anumit interval, cel în care nu era nimeni pe acasă. Recunosc că în câteva momente am mers pe live video și am ascultat discuțiile lui Alex cu maică-sa. A fost distractiv și m-am simțit ca și cum aș fi pe acolo. Acum să nu subînțelegeți că am abuzat de acest feature.

Orange Smart Home este un prim pas spre conceptul de casă inteligentă, se începe cu partea de monitorizare și sunt sigur că în câțiva ani de zile discutăm de locuința interconectată, aplicații ce vor aduce date de la senzori precum cei ai Smart Home și îi vor corela cu frigiderul, mașina de spălat, televizorul etc. Important este că toate aceste soluții ne fac viața mai comodă, cu mai puține griji.

O să revin cu impresii legate de Orange Smart Home la jumătate de an de la instalare, sper să nu am ocazia în a spune că soluția de monitorizare m-a ajutat în vreo situație de forță majoră.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.