Hardware

Am putea spune că vin vremuri cu adevărat grele pentru Huawei. SUA a cerut companiilor ce folosesc tehnologie americană să nu mai livreze produse către Huawei, iar efectele se vor simți în viitorul apropiat.

TSMC nu mai preia comenzi Huawei din 15 mai, iar până pe 14 septembrie sunt procesate și livrate comenzile deja puse de către gigantul chinez. Erau speculații că în această perioadă și-au făcut stocuri mari spre a nu fi afectați pe termen scurt.

Huawei este cel mai mare client al TSMC cu 23% din veniturile înregistrate în 2019. TSMC livrează componente pe care Huawei le încorporează în smartphone-uri, tablete, infrastructură 4G și 5G (lider global pe aceste echipamente), camere IP, procesoare pentru servere (aici erau jucător nou prin seria Kunpeng 920).

Apropo, TSMC și-a bugetat venituri în creștere cu 20% și asta pentru că se așteaptă ca locul Huawei să fie luat de alte companii din industrie, pe nișele respective.

Pentru Huawei devine o problemă fundamentală și dacă vor reuși să rezolve și asta, deja nu văd ce altă piedică le mai poate pune SUA spre a-și continua dezvoltarea. Bineînțeles, îi pot bloca să participe la lictații 5G etc, dar vor avea piața de acasă + alte piețe de prin Asia, Africa etc care să le permită o prezență solidă.

Sunt sigur că Huawei își încordează toate forțele ca să treacă și prin această încercare. Pare un efort de-a dreptul herculean, dar cine știe ce resurse ascunse ies la iveală. Nu-i văd să pună armele de o parte și să renunțe.

Sursa: AnandTech.com

Categorii: hardware
Tag-uri: HuaweiTSMC
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.