Kingston a prezentat două unități de stocare pe USB type-C: DataTraveler 70 și DataTraveler 80. Despre portul USB type-C nu cred că are rost să mai discut, pur și simplu va acapara încetul cu încetul pe lângă smartphone-uri și laptopurile, unitățile de stocare etc. Va fi un fel de port universal.

Kingston DT70 dorește să puncteze la raportul performanță / preț. Sosește în variante cu 32, 64 și 128 GB. Folosește USB 3.2 Gen1, iar vitezele sunt și de 10 ori mai mari față de USB 2.0.

Greutatea stick-ului este de…, 7 gr. Are capac de portecție și este compatibil cu Windows (de la 8 spre versiunile mai noi), Linux (de la 2.6.x) și Chrome OS. În comunicat se punctează că poate fi conectat și cu telefoane mobile, tablete etc.

Kingston DT80;

Kingston DT80 se adresează clienților cu pretenții. Cântărește și mai puțin față de DT70 – 4.13 gr. și vitezele urcă la 200 MB/s la citire și 60 MB/s la scriere. Sosește în variante cu 32, 64, 128 și 256 GB. Și aici este un capac de protecție, carcasa a fost confecționată din materiale ce ar oferi rezistență la șocuri. La nivel de compatibilitate cu sistemele operare, idem cu DT70.

Ambele unități de stocare au 5 ani garanție. Prețurile pornesc în România de la 80 lei pentru DT70 și 140 lei pentru DT80 (versiunea cu 128 GB).

Totuși, mai folosiți unități de stocare externă în 2020? Mă refer la stick-uri USB precum cele descrise în articol, așa cu siguranță mai aveți pe acasă un HDD sau SSD extern.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.