Software

Se pare că orice aplicaţie cu origini chineze prezintă un risc sau cel puţin asta se observă la nivel oficial în ţările democratice.

La sfârşitul anului trecut aflam că Statele Unite ale Americii a interzis TikTok la nivel guvernamental, iar mai nou şi în Uniunea Europeană se implementează aceeaşi soluţie. Angajaţii Comisiei Europene au primit notificare oficială ca până pe 15 martie să dezinstaleze aplicaţia TikTok de pe toate dispozitivele de serviciu, iar în acelaşi timp li s-a recomandat să facă la fel şi cu device-urile personale.

Motivul dezinstalării TikTok este legat de riscurile de securitate cibernetică, fără a fi oferite mai multe detalii în această direcţie.

Cert este că în prezent vorbim de paşi mici, însă viitorul pare sumbru pentru TikTok. În Statele Unite ale Americii politicul îl vrea deja interzis complet, iar în Uniunea Europeană se caută „soluţii” pentru acelaşi lucru (există deja ameninţări legate de respectarea Digital Services Act, legislaţie aplicabilă serviciilor digitale).

Ca fapt divers, în Uniunea Europeană există peste 125 de milioane de utilizatori activi de TikTok.

Sursa: reuters.com